13. körzet

A FEHÉR KIRÁLY

"A 12 éves Djata a világtól teljesen elzártan él szüleivel egy disztópikus diktatúrában. Egy napon két ügynök csönget be hozzájuk, akik az apjáért jöttek. A kormány börtönbe zárja a férfit, Djata pedig egyedül marad az anyjával, miközben mindkettejüket azonnal árulónak bélyegzik. A fiú nehezen tudja feldolgozni apja elhurcolását és hiányát, a sok hazugságot és a hirtelen felnőtté válás terheit. Egyetlen remény élteti, méghozzá apjának megtalálása, amiben nagyszülei tudnának neki segíteni. Djata anyja azonban dacosan ellenáll annak, hogy a jó kapcsolatokkal rendelkező anyósától és apósától bármilyen segítséget kérjen. Az édesanya régóta nemkívánatos elem a családban, a konfliktusok pedig a bajban sem enyhülnek…"

A könyv már foglalt!

The worms / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert érdekesen mutatta be a diktatúra fogalmát és azt, hogy hogyan dolgozzunk fel bizonyos problémákat magunkban.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Nem lennék a főhős helyében, mert egy 12 éves számára szörnyen nehéz lehet egy ilyen traumát földolgozni, az anyja segítsége nélkül
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti az elgondolkodtató történeteket és szeret olyan negatív jövőképekről olvasni, amelyek a mai világhoz igazodva teremtenek egy lehetséges, de ugyanakkor elképzelhetetlen életet.
Ne olvassa/nézze, aki...
Aki rosszul van a mentális és fizikai erőszaktól és az sem, aki szereti a vidám és pozitív könyveket/filmeket.