Nézzem vagy olvassam?

A GYŰRŰK URA: A KIRÁLY VISSZATÉR

"Gandalf Pippinnel Gondorba vágtat, hogy Denethort felkészítse Szauron túlerejével szemben. Théoden király összevonja seregeit Gondor segélyhívására. Aragorn végül vállalja sorsát, és hű társaival harcba szólítja a hegyek közt élő holtakat. Középfölde sorsa azonban egészen máshol fog eldőlni. Frodó és Samu a Hatalom gyűrűjével Mordor sötét útvesztőit járja. De minél közelebb kerülnek a Végzet hegyéhez, Frodót annál jobban húzza a Gyűrű szörnyű súlya. A világ sorsa egy apró hobbit kezében van, aki kétséges, hogy ellen tud állni a legnagyobbakat is legyőző kísértésnek."

A könyv már foglalt!

The worms / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Jó volt olvasni, mert tetszett a történet, és az, ahogyan Tolkien megírta. Érdekesnek találtam, hogy a karaktereket egyártelműen jó és rossz kategóriába lehet osztani, mindig a két véglet valamelyike volt igaz a szereplőkre. Tetszett az a fantáziavilág amiben játszódik, és néha még az olvasó is úgy érezhette, hogy részese a történetnek. Az író az olvasó elé rak egy képzeletbeli világot, és egy krízishelyzetet, amin keresztül ismerhető meg a sztori.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
A Gyűrűk Urának nincs egyértelmű főszereplője. Akik igazán főhősnek számítanak, és hozzáadnak a történethez nagy mértékben kb. 10-en vannak. Egyikük se lennék, mivel jó messziről szemlélni ezt a világot, de nem akarnék a részese lenni.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki nem csak a sztori miatt olvassa el, hanem magáért a történet szépsége és az olvasás élménye miatt. Aki szereti a részletes leírásokat és a természetfeletti lényeket, az mindenképpen olvassa el. A Gyűrűk ura egy igazi fantasy alapmű, minden műfaj iránti rajongónak kötelező elolvasni.
Ne olvassa/nézze, aki...
A könyvet nem ajánlanám fiatalabb olvasóknak, inkább az érettebb korosztály számára készült. Nagy terjedelmű könyv, ezért a türelmetlenebb embereknek nem tetszene. Aki inkább a valóságos történeteket szereti, az ne olvassa el.

The worms / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

Kirándulás a végzet katlana felé
Gollam az igazi hős
Samu a hűséges
Új hősök kora
Kis harapás egy hobbitnak, nagy lépés az emberiségnek