13. körzet

A. M. ARANTH: CLEADUR ​– DOBSZÓ A KÖDBEN (HOLDÁRNYÉK 1.)

"Amy ​Soleil élete nem egyszerű.Nem elég a kamaszkor nehézségeivel vívott, nyomasztó állóháború, az is megkeseríti életét, hogy szinte évente új városba költöznek, új iskolákban kell bizonyítania.Viszont azzal, hogy nem elég talpraesett, senki sem vádolhatja: amikor valami titokkal vagy rejtéllyel találkozik, azonnal fejest veti magát a megfejtésébe. Moonshadow viszont, ahol idén kikötöttek, igazán különleges hely: az iskola ódon kastélyra emlékeztet, szinte mindig fenyegető köd gomolyog csipkés tornyai között, a portás kardot visel, az igazgató leginkább egy hatalmas, fekete pókra emlékeztet, eltűnik egy közkedvelt tanár… Sőt, még Amy szülei és nővére is máshogy emlékszik a múltra, mint ahogy az megtörtént, furcsa, sosem volt eseményekről és ismeretlen helyekről beszélnek. De legnagyobb örömére a lány hamar egy zenekar dobfelszerelése mögött találja magát, és végre bandájával a vágyott hírnév közelébe jut. Amikor ijesztő, kék köpenybe burkolózó emberek kezdenek ólálkodni az iskola körül, akiknek valahogyan minden titokhoz közük van, Amy pedig rálel saját magára egy közösségi oldalon, újdonsült barátaival kockázatos nyomozásba kezd, hogy megtalálja az egyre sokasodó rejtélyek kulcsát… amíg még lehet."

A könyv már foglalt!

The worms / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
A történetben benne van a tini szerelem, a barátság, a zene és a rejtély is: Amy és Gary barátokat, szerelmet talál Moonshadowban, de kezdetét veszik a furcsa dolgok a környéken, amiket meg akarnak fejteni, de a magyarázat a könyv végéig várat magára. Lendületes, mágikus történt, amit 1-2 nap alatt el lehet olvasni.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Számomra a főhős Amy volt, akinek a legtöbbször a szemszögből láthattuk az eseményeket. Amy okos és felfedezi, hogy valami nem stimmel amit ki is akar nyomozni, hogy mi lehet az oka. Mindeközben éli az életét: iskolába jár, zenekart alapít.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti az urban fantasyt, a misztikumok és a suli regények keveredését. Annak ajánlom, aki szereti, ha tudja a főbb szereplők mit és miért csinálnak, ha egy történt egyedi és a szereplők szerethetőek, sokszínűek.
Ne olvassa/nézze, aki...
A könyvben sok a rock/metál zenei utalás, a kiskorúak alkoholos ital fogyasztása ( bár számomra furcsán jött ki, hogy Amy pár pohár bor után már kóvályog, de a koncerteken több tömény után semmi baja.) A történet nem rögtön az elején indul be, csak pár oldallal később és az igazi fordulatért a végéig várni kell.