Nézzem vagy olvassam?

ALESSANDRO BARICCO: SELYEM

"Minden történetnek zenéje van. Ennek fehér zenéje. Ez fontos, mert a fehér zene különös muzsika, időnkint zavarba ejtő: halkan szól, és lassan kell táncolni rá. Ha jól játsszák, olyan, mintha a csönd szólna, s akik szépen táncolják, úgy tűnik, meg sem mozdulnak. Átkozottul nehéz a fehér muzsika. Sok hozzáfűznivalóm nincs. Talán jobb, ha tisztázom még, hogy tizenkilencedik századi történetről van szó: fontos, hogy senki se várjon repülőgépeket, mosóautómatákat és pszichiátereket. Nincsenek. Bár ma se volnának. Alessandro Baricco 1958-ban született Torinóban. Harmincegy évesen, első regényével kezdte gyűjteni a díjakat. Három regénye után van egy francia és egy olasz díja, köztük a legrangosabb, a Viareggio-díj. jelen regényét valamennyi világ- és sok kis nyelvre lefordították. Most magyarra."

A könyv már foglalt!

Anyucik / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Néhány oldalba belesűrített sokatmondó, felejthetetlen szerelmi történet, amely simogatja az olvasó lelkét. Gyönyörű szerelmi történet, amely a maga lágyságával zseniális és megismételhetetlen. Azt szokták mondani, hogy mindenkinek a saját maga szerelmi története a legszebb, de ennek a könyvnek a lapjai is élményt nyújtanak.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Lennék a főhős, mert felemelő szerelmet élhet át, finoman, lágyan, magával ragadóan, mindezt pedig kevesen élik át napjainkban. Lennék a főhős, mert a mérhetetlen odaadás az élet legnagyobb ajándéka. Nem lennék a főhős, mert vágyakozom egy olyan után, ami végig mellettem van, csak képtelen vagyok észrevenni.
Annak ajánlom, aki...
Felejthetetlen, könnyedén sikló szerelemmel fűszerezett történetre vágyik. Aki arra vágyik, hogy kiszakadjon a hétköznapokból és a felhők között járva feltöltse az energiatartalékait. Ennek a történetnek zenéje van, amely megérinti az arra nyitott lelkeket.
Ne olvassa/nézze, aki...
... nem szereti a szerelmes történetek által hagyni elvarázsolni magát. ... az egzotikus keleti kultúrába jobban bele kívánja magát ásni és nem csak árnyaltatásra kíváncsi. ... nem hisz benne, hogy néhány oldalon is fel lehet mutatni egy csodát!

Anyucik / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

Méltó szerelem
Világlátás
Ahogyan szeretni csak egy nő képes
Lélekérintés
Amire emlékezni érdemes