13. körzet

ANTHONY SHEENARD: AZ EXCALIBUR KERESÉSE I. – A FEKETE SÁRKÁNY TESTVÉRISÉG

"Tizenkétmillió ​kínait telepített át a Földről egy ismeretlen hatalom a Novus Ordo Seclorum hanyatlásának idején a Nagy Medve hét csillagja közül az egyikhez, hogy ott őrizzék a titokzatos „égi kaput”. A Tízezer Szikla Menedékének új lakói visszatérnek őseik hitéhez: Konfucius erkölcseihez, a taoizmus misztikumához és a buddhizmus kínai tanításaihoz. A harmadik ezredfordulóhoz közeledve a Tízezer Szikla különleges aszteroidavilágának két súlyos csapást kell elszenvednie a sárkánycsónakok fesztiválja után: véletlenül épp erre téved a kalóznak állt York Ketchikan. Ez még a kisebb baj lene, mert előbb-utóbb tovább repülne fotonfregattjával, ha… s itt kezdődnek a komoly gondok: ha nem esne szerelembe. Ám York szerelmes lesz egy gyönyörű nőbe, és kettejük sorsába beleszól egy legendás, ősi kard is, amelyet taoista mágusok, kincsvadászok és mutánsok egyaránt keresnek… Anthony Sheenard nagy ívű, kultúrákon és évezredeken átívelő regénye a kalandregényt és a misztikumot mesterien ötvözve tárja elénk ezt a hihetetlen harmincadik századi történetet. Különös és idegen világában barangolni kellemes szórakozást nyújt a fantasztikumot kedvelőknek."

A könyv már foglalt!

The worms / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
A történet izgalmas, lendületes és érdekes, a karakterek nem jók vagy rosszak, hanem emberiek, nem félnek a szellemektől, a gépektől, sem a világtól, bátran kiállnak azért amiben hisznek. A Tízezer Szikla Menedéke varázslatos hely ahol az ősi hagyományok és a modern technika világában sok kaland és rejtély van, ami magával ragadja az olvasót.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
York Ketchikan találékony, a legőrültebb kalandba is bele megy, de mindig van terve hozzá. Okos, művelt és bármire képes azért akit szeret. A veszély nem zavarja, hisz önmagában és bár kissé arrogáns, de helyén van a szíve.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti a sci-fit, a fantasy könyveket és nem zavarják a 18+os jelenetek. A könyv pörgős, vicces és kalandokkal teli. Az olvasáshoz nincs szükség a York Kerchikan regények ismeretére, önmagában is élvezhető.
Ne olvassa/nézze, aki...
A könyvben több alakalommal véres jelenetek, halál és 18+os részek fordulnak elő. A főbb szereplők legtöbbjének kínai és kínai mitológia utalásokkal van tele, vegyítve a 30. század fejlett technológiájával.