Négyen egy gatyában

BERG JUDIT: DRIFTER

"Alma ​és társainak története folytatódik. A négy fiatal főszereplő hazatérhet a Sakkbirodalomból a saját világába, miután Alma, a tehetséges fiatal lány vezetésével nagy sakkcsatában legyőzték Dharma urat, a királyság sötét uralkodóját. Mindennapjaikból időről időre vissza kell térniük a birodalomba, amelynek sorsáért Alma mint újdonsült királynő felelősséggel tartozik. Röviddel később Alma és Drifter baljós jelekre figyel fel. Drifter félti a lányt, s miután egy gyanús mobiltelefonra bukkan az elmaradott birodalomban, nyomozásba kezd, és barátja, Saller segítségével illegális kémprogramot tölt le a darknetről. Egy reggel Alma nem megy iskolába. Drifter eleinte reménykedik, hogy talán csak elaludt, de nem, a lány nyomtalanul eltűnt. A rendőrség is keresi Almát, de a fiú attól tart, ha elmondja, amit tud, akkor kiderülhet, hogy illegális dolgokat művel a neten, ezért inkább hallgat. Ám viselkedése gyanús lesz a nyomozónak, aki a lány számítógépén Driftert terhelő információkra is bukkan. A fiúnak nem marad más választása önmaga tisztázására, mint elindulni a nyomok mentén, amelyek egy fenyegető új világba vezetnek…"

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
a könyv nagy része foglalkozik a számítástechnológiával, annak is a modernebb területeivel, ami miatt a történet aktuálissá válik. A nem hétköznapi elemek miatt olyan események is bekövetkezhettek, amik a valóságban nem, és ez több izgalmas eseménynek is teret adott. Az egymástól eltérő karakterjellemek miatt pedig nem volt sablonos a történet.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Lennék a főhős, mert bár követ el néhány rossz döntést, de a végén sikerül mindent helyrehoznia. Sokat segíti a nyomozás előrehaladtát, és többször is neki vannak olyan ötletei, amik előremozdítják az ügyet. Emellett a barátaival való összetartás révén képes még a nehéz helyzetekből is kimászni.
Annak ajánlom, aki...
szereti a fordulatos regényeket, ahol egy-egy újabb információ csavar egyet a történeten. Bele tudja képzelni magát a karakterek szerepébe, és tud azonosulni a helyzetükkel, ugyanis így még érdekfeszítőbbek lesznek az események. Különösen jó olvasmány azoknak is, akik érdeklődnek a számítástechnikai dolgok iránt, mert a könyv igazán informatív és naprakész ebben a témában, (de a hátul lévő szószedet segíti azokat is, akik nem).
Ne olvassa/nézze, aki...
Nem rajong a nyomozós, esetleg bűnügyi regényekért. Aki csak a valósághű könyveket szereti, mert ugyan a cselekmény nagy része hétköznapi környezetben játszódik, azonban jelentős szerepe van a valóságon túli helyszínnek is, emiatt nem teljesen reális történetről van szó. Az események egy része a sakkon alapul, ezért azok sem feltétlenül kedvelhetik, akik távol állnak a játéktól.

Easy Readers / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

A sakk új szintje
A különös kihívó
Kétes vetélytárs
Lázadás a birodalomban
Nyomozás két világ között