Totál titkos naplóm

BESSENYEI GÁBOR: AZ ELSŐ CSÓK ÉS EGYÉB DÉMONOK

"Patrik tizenhat éves, és úgy érzi, már nagyon ideje lenne járni valakivel. Amikor észreveszi, hogy Emma, a suli egyik legszebb lánya egyre biztatóbb jeleket küld felé, alig hisz a szerencséjének. Minden szuperül alakul, ám egy éjszaka megjelenik a kollégiumban Patrik halott kutyájának szelleme. De mit akar tőle a frissen eltemetett házi kedvenc? És miért beteg Patrik édesanyja, ha az orvosok nem találnak semmi okot? Patrik maga kezd nyomozni. Felkeresi egyik régi iskolatársát, Lilit, akiről azt pletykálják, hogy igazi boszorkány. Szellemek, átkok, éjszakai szeánszok – kiderül, hogy a lánynak mindez meg sem kottyan, de a sötét erő, ami Patrik családját fenyegeti, sokkal kegyetlenebb, mint bármelyikük sejtette volna. Patrik úgy érzi, kettészakad az élete. Odahaza egy ismeretlen misztikus fenyegetés telepszik rá, miközben a kollégiumban próbálja teljes szívvel belevetni magát első párkapcsolatába, túlélni az első ügyetlenkedéseket, a bizonytalanságot, és rosszindulatú szobatársa kötekedéseit. Lehet esélye a szerelemre, ha közben egy alattomos túlvilági lény a családjára tör?"

A könyv már foglalt!

The worms / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert csak 365 oldal volt nagy betűkkel. Szép a borítója. Tetszett az epilepsziás szellemkutya. Érdekes stílusa van az írónak. Jó a címe. Mert jó volt a kutya személyisége.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Nem lennék a főhős, mert nem tetszik Patrik személyisége, nem tetszik, hogy társadalmi nyomás hatására cigizik. Nem szeretem azt benne, hogy annyit hazudott Emmának. Nem szeretnék olyan szerencsétlen és ijedős lenni mint ő.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom aki szereti Bressényi Gábor eddigi művészi írásait. Aki szereti a kalandokat, a szellemeket, a szerelmes történeteket, a fiúkról szóló regényeket, a jósnőket, a kutyákat, a boszorkányokat és a megfelelési kényszert érdekesnek találja tinikorban.
Ne olvassa/nézze, aki...
Akinek alacsony az ingerküszöbe, mert a könyv során felforgató dolgok történnek. Ne olvassa az aki nem szereti Bressényi Gábor eddigi írásait, mert ez sem különböző tőlük.

The worms / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

A szellemkutya titka
Patrik és Titán
Démon a szomszédban
Rejtélyek és tini élet
Jósnők és egyéb démonok