13. körzet

FEKETE JUDIT: AZ ŐRÜLET HATÁRÁN. KÁLMÁN LILI MUNKANÉLKÜLI NAPLÓJA

"Lili egy menő multinál dolgozik, és talpraesett marketingesként megszokta, hogy minden problémát gyorsan megold. Csakhogy egy nap behívják a tárgyalóba, és bizony, AZT a hírt közlik vele. Munkanélküli lett. Nincs mese, ideje új állás után nézni. Fergeteges rodeó indul a magyar valóságban. Elgondolkozik, legyen-e belőle aloe vera mlm ügynök, vagy elfuserált cukrász. Sofőr. Virágáruslány. Hallgasson-e a volt kollégára, aki felhívja a Nagy Ötlettel? Várjon az igazira vagy vállaljon átmeneti munkát? Adja fel az álmait? És az elveit? Miközben naplót ír, vagy épp lelkesen blogol, mellékesen várja a nagy Őt is, de főleg kicsiket talál. Ám az Élet gyakran meglepőbb, mint gondolnánk…"

A könyv már foglalt!

The worms / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Mert az írónő stílusa és humora nagyon szórakoztató volt, emellett tanulságos a történet. Lerántja a leplet a cégek marketingfogásairól és bemutatja, miket élhet át egy frissen kirúgott ember, milyen nagymértékű személyiségbeli változáson megy keresztül.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Lili nagyon talpraesett és okos, őt nem lehet egykönnyen csőbe húzni. Hihetetlenül furfangos, ráadásul még találékony is, így nem kellett félteni. Tele van ötletekkel és mindig pörög. Viszont elég kilátástalan volt a helyzete, és elkeseredett meg kissé önbizalomhiányos is volt.
Annak ajánlom, aki...
Esetleg pont otthagyta a munkahelyét vagy épp állás keresésben van. De azoknak is szórakozató, akik csak ki akarnak kapcsolódni úgy, hogy közben tanulnak is valamit a világról.
Ne olvassa/nézze, aki...
Aki nem szereti a nyers megfogalmazást és könyvekben általában nem megszokott realitást, hiszen a karakter belső és külső konfliktusai is meglehetősen igazinak tűntek.