Nézzem vagy olvassam?

GÁRDOS PÉTER: HAJNALI LÁZ

"Meghalni most? Amikor az élet elkezdődhet végre? Amikor a szerelem beköszönhet? Svédország, 1945. Országszerte koncentrációs táborokból szabadult embereket ápolnak. A huszonöt éves Miklóst újra halálra ítélik: az orvos hat hónapot ad neki. De Miklós élni akar. Levelet ír 117 magyar lánynak, akik annak idején földijei voltak, s most itt vannak valamelyik rehabilitációs táborban. Feleséget keres, akivel odahaza elkezdheti az életét. Kedves Nóra, kedves Erzsébet, kedves Lili, kedves Zsuzsa, kedves Sára, kedves Szeréna, kedves Ágnes, kedves Giza, kedves Baba, kedves Katalin… Reggeltől estig ír – levelet, verset, cikket –, fordít, a hazai híreket lesi és várja a gyógyulást. És hamarosan rátalál az igazira. Mint aki megtáltosodott, úgy sodorja magával a tizenkilenc éves Lilit, hogy legyőzve szorongásait és kísértő álmait, nekiinduljon ő is új életük, az igazi élet felépítésének. A regény szerelmük szárba szökkenését meséli el, miközben az erőfeszítések, az árulások, az igaz és hamis barátságok szövevényei az olvasót is végleg magukkal ragadják. A Hajnali láz – nagy szeretettel, feszes mondatokban és erős képekben megírt igaz történet – az élet szerelmes regénye."

A könyv már foglalt!

Mert Olvasni Jó - MOJ / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
izgalmas volt a története. Több szálon futott a cselekmény, mindkét főszereplő szemszögéből lathattuk a történetet. A könyv jobban tetszett, mint a film mert a belső gondolatok, érzések a könyvben végig jelen voltak.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Nem lennék, több szempontból sem. 1./ Maga a kor, amelyben játszódott és amiket a főhős átélt, 2./ gyógyíthatatlan betegsége miatt sem.
Annak ajánlom, aki...
szereti a szerelmes/ baratságokról/sorsközösségekről szóló történeteket.
Ne olvassa/nézze, aki...
többet szeretne megtudni a koncentrációs táborokban átélt szenvedésekről, a történet történelmi hátteréről.

Mert Olvasni Jó - MOJ / kreatív feladatok