Kitolás

GILL SIMS: HÁT PERSZE, HOGY ISZOM

"A vidám, szabad szájú és szókimondó Ellen férjével, két csemetéjével és négylábú kedvencével éli a családok hétköznapi életét. Születésnapjára készülve riadtan gondol bele abba, hogy hamarosan talán ő is olyan lesz, mint a „többi anyuka”, akiknek az élete csupán abból áll, hogy jógatanfolyamra járnak, a baba-mama torna után udvariasan elcsevegnek, és megbotránkozva néznek Ellenre, ha egynél több pohár bort kér. Ellen azonban nem akar tökéletes anyukának látszani, aki úgy tesz, mintha nem is lehetne boldogabb, és élete hátralevő részében csakis a gyermekeiért él. Esténként inkább fog egy pohár bort, hálát ad, hogy ezt az újabb napot is túlélte, és magában elküld mindenkit a fenébe. Aztán egyszer csak támad egy zseniális ötlete, amely váratlanul színt visz a szürke hétköznapokba, sőt fenekestől felforgatja az életét, és a többi anyukával való kapcsolatát is alaposan megváltoztatja…"

A könyv már foglalt!

Mert Olvasni Jó - MOJ / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
szükség van olyan történetekre, amelyek őszintén beszélnek adott élethelyzetekről, mint pl. arról milyen kisgyermekes szülőnek lenni a mai világban. Ki meri mondani, hogy a gyermekek nevelésén kívül is vannak igényei az anyukáknak, mégpedig felnőtt programokra.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
lennék főhős, mert vállalja a többi anyukával szemben a hibáit, nem akar megfelelni senkinek, úgy él, ahogy ő azt helyesnek gondolja. Próbál úgy élni, hogy ne csak a családé legyen a főszerep, hanem gondol saját magára is, mert egy anya is nő, feleség, akinek szüksége van kikapcsolódásra, egyéb szellemi kihívásra is.
Annak ajánlom, aki...
hasonló cipőben jár, mint Ellen. Tehát minden kisgyermekes anyának ajánlom, akik nem akarnak tökéletesek lenni, sőt még a tökéletesség látszatát sem szeretnék kelteni. Ezenkívül csavar is van a történetben, mert Ellen okos nő, és ügyesen "pénzt csinál" azokból a kudarcokból, amelyek nap, mint nap érik, akár a többi anyuka révén, akár a saját gyerekei által.
Ne olvassa/nézze, aki...
akinek nincs gyermeke vagy már felnőtt, mert csak az fogja érteni a könyvet, akinek hasonló korú kisebb gyermekei vannak, aki kívülről nézi, annak érthetetlen lehet a történet.

Mert Olvasni Jó - MOJ / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

Új címek:
1. Tökéletlen anya
2. Azért sem leszek olyan mint TI!!!
3. Miért mondanék le a felnőtt életről?!
4. Én csak túl akarom élni a gyerekeim gyerekkorát!
5. Levegőt! - Egy átlagos anya segélykiáltása