Most akkor járunk?

GUILLERMO DEL TORO: A VÍZ ÉRINTÉSE

"Richard Strickland egy küldetéssel van megbízva, a Dél-Amerikai esőerdők sűrűjében kell megtalálni egy titokzatos „Lényt”, amiről a helyi törzsek legendái és mondái is rettegéssel beszélnek. Strickland missziója nem egyszerű és nem veszélytelen. Kitartó erőfeszítések árán rátalálnak a dzsungel mélyén a „Teremtményre”, amit korábban még elképzelni sem tudtak. A kétéltű lényt a baltimore-i Occam Űrkutató Központba szállítják, ahol kísérleteknek vetik alá. Ekkor a történet nem várt fordulatot vesz. A lény és az intézet egyik női alkalmazottja között romantikus szerelem bontakozik ki. Furcsa kettősük románcát még inkább megnehezíti, hogy Elisa némasága miatt jelnyelven tudnak kommunikálni. Számtalan akció követi egymást, és ahogy a nem mindennapi történet szálai bonyolódnak, azt vesszük észre, hogy annyira szívünkbe zártuk az Amazonas mélyéről származó földöntúli élőlényt, hogy az ő sorsáért izgulunk. "

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert a történetet több szempontból mutatta be és mégis ugyan az volt a tárgy. Nem csak egy szemszögből látjuk a dolgokat, így megérthetünk olyan embereket, akiket talán amúgy nem tudnánk. És amikor a dolgok egyenesbe kerülnének, mindig jön egy kanyar.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Nos, ez egy nehéz kérdés, mert itt egy néma nőről van szó, aki viszont olyan kalandba keveredik, ami pár ember számára mintha az álma válna valóra. Mint ahogy az Elisaval is történt. Én mondom, nehéz döntés.
Annak ajánlom, aki...
...szereti a romantikus könyveket. És persze annak, aki a fantasy-t se veti meg. Én személy szerint olyan embernek tartom magam, akinek a romantikus, szerelmes stílus nem a kedvence, de ez a könyv lehet kitérített a hitemből. Remélem a film nem rontja el!
Ne olvassa/nézze, aki...
Ne olvassa, aki még nem töltötte be a 16. életévét, illetve nem szereti a romantikus dolgokat. Ha csak a fantasy miatt jöttél, figyelmeztetlek, itt más is van! Aki pedig egy konkrét főgonoszt keres, annak sok szerencsét, szüksége lesz rá.

Easy Readers / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

Szerelem egy istennel
Mélyvízből jövő szerelem
Szerelem az élettel
A lény az Amazonasból
Én és a lényem