Éhezők viadala

HOLLY BLACK: VASPRÓBA

"A legtöbb gyerek bármit megtenne, hogy átmenjen a vaspróbán. Callum Hunt viszont nem. Ő el akar bukni. Callt az édesapja egész életében óva intette a mágiától. A fiú meg van győződve arról, hogy ha sikerrel jár a vaspróbán, és felvételt nyer a Magisztériumba, annak csak rossz vége lehet. Úgyhogy a lehető legjobban igyekszik, hogy a lehető legrosszabb formáját hozza… A cél az, hogy csődöt mondjon, csakhogy épp ebben mond csődöt. Így hát most várja a Magisztérium, ez az egyszerre szenzációs és vészjósló hely, ami sötét szálakkal kapcsolódik Call múltjához, és kanyargós utat mutat a jövője felé. A vaspróba csak a kezdet, a legnagyobb próbatétel csak ezután következik… A nagy sikerű szerzők, Holly Black és Cassandra Clare bámulatos képzelőereje nyomán most kezdetét veszi egy lélegzetelállító, szédületes, észveszejtő kaland a mágikus ismeretlenbe. "

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
...a könyv egy mágikus porszívóval beszívott a könyv világába és egy remek történettel lepett meg. Néha már erőszakkal kellett rávennem magam, hogy hagyjam abba az olvasást, had maradjon holnapra is. Az elejétől a végéig átjárt a Magisztérium mágiája és nagyon jól elmesélt mindent.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Azért nem lennék a főhős, mert nem tudnék úgy élni, amit a könyv végén az arcába vágtak. Ezen kívül nem tudom hogyan boldogúlnék egy ilyen lábsérüléssel, mint amit ő szerzett. A többi része az életének talán még jó is lenne, ha az apja nem rontaná el. Azért a kevésért pedig én nem tudnék a bőrébe bújni teljesen.
Annak ajánlom, aki...
...szereti a fantasy stílusú könyveket. Ez bedob minket egy olyan történetbe, ami a műfaj szerelmeseit elszakítja a valóságtól, hogy átvegye a helyét a könyv világa. A könyv főszereplőjét egyre több rejtély veszi körül és az olvasó alig várja, hogy kiderüljön az igazság.
Ne olvassa/nézze, aki...
...a való világban érzi jól magát és kézzel-lábbal tiltakozik a varázslás ellen. Akinél kötelező egy erős szerelmi szál, az ne is reménykedjen (az 1. könyvnél biztos nem). Aki pedig valami kiszámítható történetet keres, annak a folyósó végén balra van a vészkijárat.

Easy Readers / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

A Magisztérium relytelmei
A halál ellensége
Az Ellenség ellensége a barátom
Én vagyok a barátom ellensége
Vasév a Magisztériumban