Totál titkos naplóm

JELMER SOES: RESTART

"Ha kinyitom a szemem, 3D-ben látom magam. Nézem a kezem. Végtelen sok pixelből áll. Reszket. Kéznek látszik, de a kép bármikor széteshet. Én vagyok, és mégsem én. Mesélnem kell neked erről a világról, amit te nem ismersz. Nem tudod, hogy milyen érzés, és szeretném, ha tudnád. Ez a teljes történet. Nemcsak az általam kiválasztott pillanatok vannak benne, hanem azok is, amikben behúztam a függönyt. Amikor éjszakánként eljöttem ide, hogy megvívjak több száz, több ezer csatát." Te is érezted már, hogy beszippant a játék? Sosem vetted komolyan a figyelmeztetéseket? Mennyire kell elveszítened a kapcsolatot a valósággal, hogy azt mondd, elég? Meddig nem késő? Jonas egyre többet lóg a főiskoláról, egyre kevesebbet mozdul ki a barátaival, egyre inkább a játék bűvöletében él. Mire eléri azt a pontot, ahol már ő maga is látja, hogy muszáj változtatni, már csak egy lépés választja el attól, hogy végképp elzárja maga előtt a saját életébe visszavezető utat… "

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
egy személyes történetet részletesen mesél el egy olyan témában, ami fontosnak számít, és ráébreszti az olvasót a probléma összetett, veszélyes természetére. A történet megragadó, rövid részekre van osztva, ezért nagyon gyorsan halad az egész cselekmény és sehol sincs különösebben több kifejtés, mint amennyi a történet szempontjából lényeges. A könyv vége felé már önmagában a kíváncsiság hajtja az embert, hogy megtudja, hogy egyáltalán jó, vagy rossz vége lesz a történetnek.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Nem lennék a főhős, mert bár eleinte minden jól alakul az életében, de aztán a függősége és az abból következő hazugságok egyre mélyebb pontra húzzák. Hiába vannak barátai akik végig mellette állnak, de ők is csak későn jönnek rá a lappangó problémára, és nem tudnak, csak utólag segíteni. Arra sem ébred rá elég korán, hogy a szülei és a barátai jót akarnak neki, ezért egyre inkább befordul magába és megpróbálja kizárni a tanácsaikat.
Annak ajánlom, aki...
szeret gépezni, vagy számítógépes játékokkal játszani, mert így egyáltalán nem fog távol állni tőlük a világ, amiben a történet nagyrésze játszódik. Ezenkívül nagy segítség lehet számukra abban, hogy felismerjék, ha esetleg valamilyen formában játékfüggők, vagy, hogy teljesen elkerüljék az egészet. Valamilyen szinten mindenkinek javára válik, ha megismeri a függőség ezen formáját is, még ha nem is játszik sokat, mert így segíthet másoknak, akik ezzel küszködnek.
Ne olvassa/nézze, aki...
nem érdekelt a számítógépek, vagy a videójátékok terén, mert így nem tudják átérezni annyira, hogy a főhős min megy át és az egészet csak túlzásnak gondolja majd. Nem fogja kedvelni még, aki szereti a leíró, a legtöbb részletet ecsetelő kifejtéseket. Azoknak sem ideális, akik nem érdeklődnek a mai fiatalok problémái iránt.

Easy Readers / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

Megszakadt kapcsolat
Valóságtól elvágva
A játék határai
Elzárkózva
Kétes győzelmek