Értetek teszem

KEMÉNY-KONDOR: ÉRTETEK TESZEM

"„Sokszor gondolok arra, hogy abba kéne hagyni, mert értetek nem érdemes gürizni!” Gürizni – valójában gyilkolni. Ez normális esetben is vérlázítóan hangzik, ám a helyzet minden, csak nem normális. Kitört a forradalom. Budapest káoszban fuldoklik. A levegőt drónok uralják, az utcákat meg fegyveresek és az őket megállítani igyekvő maroknyi rendőr. Ebben a zűrzavarban ered Ferenczy Tibor százados a gyilkos nyomába, akit eleinte szimpla őrültnek tart, ám hamarosan kiderül: pontos és tudatos terv alapján szedi áldozatait. Egyedül társára, az egyetemista Lengyel Rékára számíthat. A hajtóvadászat forradalmi fészkekben, politikusok búvóhelyein és sötét zugkocsmákban folyik, mialatt Budapest utcáin katasztrófaturisták mulatoznak partibuszokban. Ráadásul egyedül Ferenczy tudja: hacsak nem sikerül megállítaniuk a nagypofájú és hidegvérű gyilkost, a fővárosra – és az országra – senki sem fog ráismerni."

A könyv már foglalt!

Mert Olvasni Jó - MOJ / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
egy olyan lehetséges jövőképet vetít elénk, ami akár napjainkban is megtörténhet Budapesten. Elgondolkodtató, mi történne ha az embereknek elegük lenne a fennálló politikai rendszerből és változást szeretnének, erőszakkal! Ugyanakkor nem ringatja az olvasót abba a hitbe, hogy a "forradalmárok" majd megoldanak minden problémát, sőt. Inkább csak zűrzavart okoznak, nem valódi megoldást hoznak.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
lennék főhős, mert elszántan szembeszáll a gyilkossal, bármilyen kihívást vállal, mert hisz a munkájában, hiszen felesküdött a rend őrzésére, és bármi áron elvégzi a feladatát, még akkor is ha a házassága, az egészsége veszélybe kerül.
Annak ajánlom, aki...
szereti a krimit, bírja a részletesen leírt gyilkosságokat. Aki szeret elgondolkodni a történéseken, mert ahogy az életben, úgy a könyvben kitalált helyzet sem egyértelműen fekete vagy fehér.
Ne olvassa/nézze, aki...
nem szereti a krimit, thrillert. Az erőszak erőteljesen jelen van a könyvben, a kegyetlenül elkövetett gyilkosságok révén. Továbbbá ne olvassa aki nem szereti a "jövőben" játszódó történeteket, főleg vegyítve politikával.

Mert Olvasni Jó - MOJ / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

Új címek:
1. Áldozat - de miért is?
2. Az igazság valakinek fájni fog
3. Bosszú
4. A gyilkos szemével
5. Túlélni a káoszt