Röhög az egész osztály

LARS JOACHIM GRIMSTAD: ELTŰNT GYEREKEK

"Finn Fahr apja a norvég miniszterelnök, aki nemrégiben még taxisofőrkent dolgozott. Mivel éveken át hallgatta, ahogyan az utasok a hátsó ülésen panaszkodnak, pontosan tudta, mit akarnak a választópolgárok: kevesebb kátyút az utakon, es több burgonyaszirmot a csipszeszacskóba! És nem tévedett. Talán hihetetlen, de megnyerte a választást. Ám az élet ettől még nem fenékig tejfel. Egy távoli ország diktátora érkezik hozzájuk látogatóba, és különös ajándékkal lepi meg Finn apját: neki adja az egyik fiát. Csakhogy Finn újdonsült testvére meglehetősen gyanúsan viselkedik, ráadásul az osztályukból sorra tűnnek el a gyerekek…"

A könyv már foglalt!

The worms / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert segít megismerni a norvég gondolkodásmódot egy tinédzser fiú szemszögéből, aki okos és jó a problémamegoldó képessége. Finn-nek megváltozott az élet és különös helyzetbe került: az apja lett a miniszterelnök és egy új testvért kaptak egy különös diktátortól, Finn gyorsan barátokat (és ellenségeket) szerez az új iskolájában és neki állnak, hogy megnyerjék a műveltségi vetélkedőt és kitalálják miért tűnnek el Oslóban a gyerekek.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Finn okos, talpraesett és sok lehetősége van, hogy mit kezdjen az életével és a kissé őrült családjával. Finn apja, Norvégia miniszterelnöke a kampánya során sok mindent ígért az embereknek és ezek az ígéretek sokszor kínos helyzetbe hozzák Finnt. Nem sok, de igazi barátokra tesz szert az új iskolájában akikkel sok izgalmas kalandban keverednek. Azért volt jó olvasni, mert segít megismerni a norvég gondolkodásmódot egy tinédzser fiú szemszögéből, aki okos és jó a probléma megoldó képessége.
Annak ajánlom, aki...
Szereti a skandináv stílust vagy szeretné megismerni, hogy milyen egy norvég ifjúsági regény. A könyv bővelkedik kalandokban és a fejezetei rövidek, néhol lassan történnek az események. Érdekesen bemutatja, hogy annak sem könnyű az élete akinek a családja a politikai elithez tartozik, hogy a szüleink hibáit sokan felróhatják nekünk is, de Finn végig önmaga marad és megoldást keres a problémáira.
Ne olvassa/nézze, aki...
Nem szereti a skandináv stílusú, kiskamaszoknak írt történeteket. Nem annak való, aki jobban szereti a hosszabb, de kevesebb fejezetet egy könyvben, a néhol abszurd történeteket.

The worms / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

A kvízverseny

Finn, Kimmelim és Suvinna

Az Észak-Boresiai testvér

Angelica

Kvízek és rejtélyek Norvégiában