Az élet játéka

MARIE-AUDE MURAIL: LAKÓTÁRS KERESTETIK

"Az érettségi előtt álló Kléber és bátyja, Barnabé, akit mindenki csak Sutyinak hív, egy párizsi albérletbe költözik, ahol már négy másik fiatal is lakik. Míg Kléber a gimiben gályázik, és azon agyal, hogy tudna becsajozni, Sutyi Playmobil figurákkal játszik, meg Pupák úrral, a plüssnyulával, aki vigasza és elszakíthatatlan társa jóban-rosszban. Sutyi huszonkét éves, de értelmi fogyatékosként örökké kisgyerek marad. Kléber sosem tudja úgy magára hagyni, hogy ne csinálna valami galibát. Az elmegyógyintézetbe semmiképpen nem akarja visszadugni, de vajon elbírja-e a szülői felelősség rá nehezedő terhét? Marad-e ideje és energiája a saját életére? Az együtt lakó fiatalok mindennapjai és ezzel együtt gondolkodásmódja apránként gyökeresen megváltozik Sutyi hatására. A bonyolult és álságos „nagyok" problémáira ez az egyszerű, hazugságra képtelen gyermek hoz mindannyiszor megoldást. Hol komikus, hol könnyes fordulatokban bővelkedő regény a másságról, az elfogadásról és a feltétlen szeretetről."

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert megismertem az érem mindkét oldalát arról, hogy egy beteg családtagról gondoskodjunk. Megismertem azt, hogy a barátok milyen kitartóak tudnak lenni és azt, hogy milyen nehéz barátnőt szerezni. :D
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Nem lennék főhős, mert én nem tudnám megcsinálni azt, amit ez a fiú tesz. Nekem ez egy túl nehéz feladat lenne és nem is érezném jól magam benne.
Annak ajánlom, aki...
...meg akarja tudni, hogy milyen egy értelmi fogyatékossal élni. Aki egy kicsit is át akarja élni és szereti azt, ha happy end a vége.
Ne olvassa/nézze, aki...
Ne olvassa, aki nem szereti a kínos helyzeteket másra nézve sem! Akit nem érdekel egy olyan fiú története, aki olyat tesz, amit egy felnőttnek sem egyszerű.

Easy Readers / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

Pupák úr Párizsban
Kicsi Sutyi
Debil a házban!
Nyuszi a lakásban
Kell egy hülye a házhoz, de ennyire?