13. körzet

MARTIN HOWARD: EGY ROSSZCSONT KUTYA NAPLÓJA

"Ebben a kutyanaplóban Blake, ez a nagyon-nagyon rossz, ám mégis imádnivaló kutya, életének egy teljes évét meséli el. Blake, akinek jó szeme van ahhoz, hogy kiszúrja a csinos kis szukákat, és aki a hadviseléshez is konyít egy keveset, komoly célt tűz ki maga elé újévi fogadalomként: kiterjeszti birodalmát, és az Acorn park kutyáinak falkavezére lesz. Ám tervei megvalósításában hátráltatja gazdája, aki abban a téveszmében szenved, hogy ő az alfa hím. Ráadásul, ahogy telnek a hónapok, Blake-nek egyre nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie – többek között a park másik felében feltűnő vérszomjas pitbullal… Blake történetén keresztül bepillantást nyerünk a kutyák és emberek közötti kapcsolat igen bonyolult világába, megtudjuk, milyen nehéz egy falkavezér élete, milyen érzés úgy élnie egy kutyának, hogy a négylábúakhoz egyáltalán nem értő gazda állandóan azzal fenyegetőzik, hogy elviszi az állatorvoshoz, aki majd megfosztja férfiasságától. Kiderül, mit is gondolnak a kutyák a kutyakonzervekről és az emberekre ugrálás nyújtotta örömökről. Blake minden kutyatulajdonosnak ismerős lesz – ő A Kutya, aki megrágja kedvenc cipőnket, idegesíti a szomszédokat, és aki minden rosszasága ellenére kedves, szeretnivaló társunk. Mert ugyebár kutya nélkül lehet élni, csak nem érdemes."

A könyv már foglalt!

The worms / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Mert én nagyon szeretem a kutyákat, és az, hogy egy kutya szemén keresztül láthattam az eseményeket, nagyon érdekes volt. Az pedig eszméletlenül tetszett benne, hogy jobban belegondolva egy teljesen átlagos történetet mesél el az író (ha fiatalokkal vagy felnőttekkel játszódna ez le, akkor nem is lenne olyan érdekes), ám a kutyákkal frissítően újnak hat. Nagyon sokat lehetett nevetni a történeten, és a kutyatulajdonosoknak biztosan ismerős lesz egy-két helyzet.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Lennék a főhős, mert kutyának lenni tuti nagyon király dolog (nyilván a körülményektől függően), és a főszereplő eb meglehetősen talpraesett, erős és intelligens karakter. Emellett viszont egy cseppet sem irigylem azt a sok problémát, amivel szembe kellett néznie.
Annak ajánlom, aki...
Aki szereti a kutyákat és nyitott az ilyesfajta könyvekre. Annak ellenére, hogy én már kiskorom óta szeretem ezt a könyvet, én is látom a hibáit, így tudom, hogy az állati szemszög miatt meglehetősen megosztó ez a történet.
Ne olvassa/nézze, aki...
Aki nem szeret kilépni a komfortzónájából. Emellett ha egy kicsit sme vagy jártas a kutya témában, soha nem volt még kutyád, és nem is szereted őket annyira, akkor valószínűleg nem csak fura, de kissé unalmas is lesz számodra ez a könyv.