Rossz voltam

MICHAEL MORPURGO: FLAMINGÓ FIÚ

"A történet a dél-franciaországi Camargue egyedülállóan különleges vidékén játszódik a második világháború idején. A sós síkságok és flamingók között, a szülei farmján él egy autista kisfiú. Sok mindent nem ért, azt viszont tudja, hogy kell meggyógyítani az állatokat. Szereti a rendszerességet és a zenét: minden héten kimegy a piacra az édesanyjával, hogy a város körhintáján felülhessen a kedvenc lovára. Ám egy nap bevonulnak a felfegyverzett németek, és elfoglalják a várost. A szeretett körhinta megrongálódik, a lovak és díszek széttörnek, és már semmi sem lesz ugyanolyan. Aztán, az egyre inkább széthulló világ jelképeként, az egyik katona beállít a farmra, kezében egy sérült flamingófiókával – egy ágyú sebesítette meg, és a fiú az egyetlen esélye a gyógyulásra. Ám a németek között van egy kedves tizedes, aki talán meg tudja javítani mindazt, ami tönkrement – és együtt talán az egész várost rendbe tudják hozni…"

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
szinte bele tudtam élni magam a történetbe, mintha én is ott lettem volna a házban és hallgattam volna ezt a magával ragadó történetet. Bámulatosan leírja a tájat, a tanyát, a város főterét, és természetesen azt a csodálatos körhintát.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
lennék mivel egy ilyen történet éltre szóló kaland, és nem mindenkivel történik meg. Ilyenkor látszik hogy az emberek mennyire össze tudnak fogni egy jó ügy érdekében, és hogy segítsenek egymáson. Érdekes lehetett egy ilyen helyzetbe csöppenni, 2 család és ha úgy néz egy egyféle problémával, ahol csak egymásra számíthattak.
Annak ajánlom, aki...
szereti a történelmi könyveket és az olyan könyveket szereti ami az igaz barátságról szól, mivel ez pont. Szinte mindenkinek tudom ajánlani.
Ne olvassa/nézze, aki...
nem szereti a történelmi könyveket és inkább a vidámabb könyveket szereti. Mivel ez inkább egy elgondolkodtató történet.

Easy Readers / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

Flam Flam!
A szeretet legyőzhetetlen
Flamant
Szállj Flamingo
Az igaz barátság