Sivatagban és vadonban

MICHAEL PEINKOFER: A GRIFF BŰVÖLETÉBEN

"Egy titokzatos gyűrű Melodyt egy ősi kőrakáshoz vezeti, ahol egy tojásra bukkan. Amikor hazaviszi a kincset, megdöbbenve tapasztalja, hogy egy griff-fióka bújik elő belőle. A kislány a nagymamájával él a Kőház Panzióban,melyre a környék pénzéhes vállalkozója készül rátenni a kezét. Hamarosan kiderül, hogy a félig sas, félig oroszlán lény képes beszélni Melodyval, és felcsillan a remény, hogy a segítségével talán megmentheti az otthonukat. Kisiskolásoknak szóló fantasy egy árva kislány kalandjairól, történet a csodák és a barátság erejéről."

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert én nagyon szeretem a (jó) fantasy könyveket és ez bizony nagyon tetszett. Még meg is fűszerezték egy kis humorral, ami jó színt adott neki. Nem volt benne felesleges rész, aminek külön örültem. Az egyetlen bajom, hogy elég rövid volt... Biztos elolvasom majd a többi részét is!
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Mindent összegezve én igenis LENNÉK főhős. Lenne egy nagyon jó barátom és egy griffem. Hát nem király?! Az abszolút mellékes, hogy pár csuklyás alak a griffemet akarja és még a fene se tudja még hogy mit. Az is, hogy a sziget leggazdagabb és leggonoszabb (stb...) embere a házunkat akarja és a lánya is kifejezetten undok, köcsög (stb....), aki az iskolában is folyamatosan szekálna. De hé! van egy griffem!
Annak ajánlom, aki...
...szereti a fantasy könyveket, nem retteg a legendás lényektől, szereti ha a végén a negatív szereplő jól pofára esik és nem bánja ha a könyvben nincsen szerelmi szál. Cserébe kapunk két jó barátot, akik a legnagyobb bajban is együtt vannak... bár nem mindig örülnek ennek.
Ne olvassa/nézze, aki...
Ne olvassa, aki szerelmi szálat keres a könyvben, illetve hosszú, vastag könyvet keres. Aki a valóvilágban ragadt és a fantasyt meg a sci-fi-t messziről elkerüli, az tegyen így a könyvel is.

Easy Readers / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

Agravain
Arran sziget griffe
Az ősi kőrakások titka
Egy régi lény
A gyűrű varázsa