A csemegepultos naplója

NÁDASDY BORBÁLA: ZAGOLNI ZABAD?

"Nádasdy Borbála könyve arról szól, ami közös mibennünk. A huszadik századról. A századról, amelyben minden elveszett. Elveszett egy ország, elveszett egy élet, elveszett minden bizonyosság, elveszett a hit, elveszett a remény is – és gyakran az sem volt biztos, hogy holnap is fölkel a nap. Arról szól ez a könyv, hogy hogyan veszett el még a kollektív tudat is, és a kollektív emlékezet. S hogy ameddig ezt nem szerezzük vissza, kiszolgáltatottak leszünk, vagyunk, addig mivelünk bármit meg lehet csinálni. Erről szól ez a könyv? Nem. Ez a könyv egy magyar grófnő életéről szól. Erről szól ez a könyv. Persze. Egy magyar grófnő élete a mindannyiunk élete. Ez a kor persze nem kedvez a történelemnek, a történelmi tudatnak, az emlékezetnek. Ez a mi korunk: a történelem ellensége."

A könyv már foglalt!

XY Csajok / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Egy érdekes és izgalmas életutat mutat be, a nyugodt kezdeti évektől az üldöztetésen át. Önéletrajzi regény, történelmi adalékokkal.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
A főhős életének első fele, amíg nem telepítették ki őket jómódban és élményekkel telin telt, ebben az időszakában éltem volna a főhős életét. A kitelepítés, a menekülés, a család szétesése egy nagyon nehéz élethelyzet mindenki számára, ekkor már nem lettem volna a főszereplő helyében.
Annak ajánlom, aki...
Szereti az önéletrajzi regényeket, különösen az arisztokrácia életéről szóló könyveket.
Ne olvassa/nézze, aki...
Aki nem szereti az önéletrajzi könyveket, ezt a korszakot.