13. körzet

ORSON SCOTT CARD: VÉGJÁTÉK

"A Föld újra támadás alatt áll. Egy földönkívüli faj a végső csatára készülődik. Az emberiség túléléséhez egy katonai géniuszra van szükség, aki talán legyőzheti az idegeneket. De ki lesz az? Ender Wiggin. Zseni. Könyörtelen. Ravasz. A taktika és a stratégia mestere. És gyermek. A Nemzetközi Flotta besorozza katonai kiképzésre, s amint Ender belép új otthonának, a Hadiskolának a kapuin, gyermekkora azonnal véget ér. Az újoncok közül kiemelkedve Ender bebizonyítja, hogy géniusz a géniuszok között. A harci szimulációk koronázatlan királyává válik. De vajon meddig bírja a magányt és a rá nehezedő nyomást? A szimulációkban sikereket ért el, de hogyan fog majd bizonyítani az igazi csatamezőn? Elvégre, a Hadiskola csak játék. Vagy mégsem?"

A könyv már foglalt!

The worms / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Mert érdekesen mutatta be egy gyerek jellemfejlődését és azt, hogy a hatalmon lévők hogyan mamipulálják azokat akiket érdekükben áll.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Nem lennék a főhős helyében, mert annyi mentális és fizikai bántalmazáson ment keresztül a történet folyamán, amit szerintem a való életben nagyon kevesen tudnának feldolgozni.
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom, aki szereti a tömény sci-fi könyveket és érdeklik a szereplők őszinte gondolatai. Illetve annak is, aki olyan könyvet keres, amiben jól megjelenítik a főszereplő tetteinek okát. Annak is ajánlom, aki kedveli az elgondolkodtató storykat a társadalomról, mentális erőszakról
Ne olvassa/nézze, aki...
Ne olvassa, aki nem képes elviselni a főszereplő szenvedését én felzaklatja, hogy nem tud ellene semmit tenni és az sem, aki nem szereti a ,,kitalált" történeteket, sci-fit, fantasyt, stb.