Az élet játéka

R. J. PALACIO: AZ IGAZI CSODA

"August (Auggie) Pullman arcdeformációval született, így nem járhatott suliba – egészen mostanáig. Épp most kezdi az ötödik osztályt a Beecher Prep Iskolában, és ha valaha csöppentél már be újoncként egy közösségbe, pontosan tudod, milyen nehéz ez. Az a helyzet, hogy Auggie is csak egy hétköznapi gyerek. Csupán az arca nem hétköznapi. Vajon képes lesz meggyőzni az osztálytársait arról, hogy külseje ellenére közéjük tartozik?"

A könyv már foglalt!

The worms / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Érdekes és megindító történet. A karakterek nagyszerűen vannak megírva, át lehet érzeni a gondjaikat, problémáikat. A könyv inspirálja az olvasót, hogy legyen minél elfogadóbb és nyitottabb társai felé, ami különösen tetszett.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Nem lennék főhős, mert igaz hogy August nagyon erős és bátor jellemű, mégis nagyon sok bántalmazáson megy keresztül, amit nem tudnék elviselni.
Annak ajánlom, aki...
Szerintem ezt a könyvet mindenkinek minimum egyszer el kell olvasnia. Szívhez szóló, megindító, és könnyen olvasható/megérthető. Mindenkinek és minden korosztálynak ajánlom.
Ne olvassa/nézze, aki...
Nincs olyan akinek ne ajánlanám. Aki nem szereti a hosszú olvasmányokat, az ne olvassa. A filmet mindenképpen nézze meg mindenki tartalma és tanulságossága miatt.

The worms / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

Bárkiből bármi
A lehetetlen
Maga Az Élet
Előítéletek és Elfogadás
Az élet tanítómesterei