Titokzatos bűntény

SIR STEVE STEVENSON: TITOKZATOS ​BŰNTÉNY AZ EIFFEL-TORONYNÁL (AGATHA NYOMOZ 4.)

"Agathának és Larrynek ezúttal nem kisebb feladat jut, mint felderíteni… egy gyilkosságot. Egy orosz diplomata egy bűntény áldozatául esik, éppen az Eiffel torony tetején. Az unokatestvérek késlekedés nélkül a tettes nyomába erednek. Csak egyetlen kiindulási pontjuk van, az áldozat utolsó szavai: vörös rózsa. Vajon elegendő lesz Agatha éles esze, hogy egy olyan hatalmas városban, mint Párizs, megtalálják a bűnöst? Az ifjú nyomozókat most is elkíséri Mr. Kent, a komornyik és Watson, a macska."

A könyv már foglalt!

Easy Readers / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
ez egy nem mindennapi történet, és nagyon izgalmas volt a karakterekkel együtt izgulni. És maga az alaptörténet is nagyon különleges. Tetszett hogy minden karakter kivette a részét a nyomozásból, és együttesen rájöttek ki is az elkövető. Mindegyik karakterben kicsit észrevettem magamat, és szerintem ezzel nem csak én vagyok így. Lehet ezért is tetszett annyira a könyv, mert szinte bele tudtam élni magam.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Lennék a főhős mert, egy rettentő okos személyről van szó. Aki előtt még egy nagyon komoly élet vár rengeteg megoldandó rejtéllyel. És bármikor számíthat a barátaira. Nem lennék a főhős mert Agatha biztos bánta hogy túl könnyű volt megoldani a bűncselekményt.
Annak ajánlom, aki...
szereti a detektív, bűnügyi könyveket. Én főleg a 12-15 éves gyerekeknek ajánlom, szerintem mindenki megtalálja a maga kedvenc karakterét a könyvben. És szívesen elolvasná akár többször is, mert tényleg egy jó, nem túl hosszú könyv.
Ne olvassa/nézze, aki...
Ne olvassa el aki nem szereti a detektív könyveket. És aki kicsit komolyabb bűntényekre vágyik több gyilkossággal, napokig akár hónapokig elnyúló nyomozással. Ez a könyv inkább gyerekeknek szól.

Easy Readers / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

Ki volt a tettes?
Gyilkosság Párizsban
Konyec
Miss Agatha nyomoz
Kódfejtő