13. körzet

SZERB ANTAL: A PENDRAGON LEGENDA

"Egy ​fiatal magyar tudós XVII. századi misztikusok után kutat a British Museum könyvtárában. Earl of Gwynedd, a Pendragon család feje meghívja várába, és Mrs. Eileen St. Claire, egy csodálatos fiatal nő, titokzatos gyűrűt küld az Earlnek az ifjú tudóssal. Így kezdődik Szerb Antal egyedülállóan izgalmas, nagyszerű szatirikus detektívregénye, amely a legendákkal teli, varázsos walesi tájra viszi el az olvasót, ahol a képzelet szülte kísértetvilág a kor valóságos kísérteteivel ütközik össze egy hatalmas örökségért folyó izgalmas hajsza keretében. "

A könyv már foglalt!

The worms / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
A szereplők szórakoztatóak és érdekesek, bár sok fordulatra még előttük rá jön az olvasó, de azért a cselekedeteikkel meg tudnak lépni. A történet lendületes, csavarokkal és rejtélyekkel teli. Valós helyszíneket (mint London, Wales) és valós szereplőket (mint a Pendragon család ősei) nagyszerűen ötvözi az író az elképzeltekkel.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Dr. Bátky János érdekes karakter, mert egyrészről nagyon okos és művelt, de közben pedig többször hagyja magát becsapni, gyanúba keverni, anélkül hogy észre venné. Gyorsan barátkozik és sok mindenkiben megbízik, akiben nem kéne. Csodálja, már-már bálványozza az angol arisztokráciát és zárkózott, sznob élet stílusukat.
Annak ajánlom, aki...
Ajánlom annak, aki szereti a rejtélyeket, a kísértet históriákat és a titkokat. Ajánlom annak, aki szeretne egy olyan regényt olvasni amiben pörög a történet, amiben az alkimia találkozik a tudománnyal , a barátság az árulással és a valóság a képzelettel.
Ne olvassa/nézze, aki...
Mivel a történet Angliában játszódik a legtöbb szereplő neve is angol vagy walesi a könyvben több angol szó is előfordul, szerepel benne a halál és a pénz miatti kapzsiság. Ne olvassa aki nem szereti ha a fantasy, a krimi és történelem keveredik egy könyvben. Ha nem szereti ha a szereplők titokzatosak és elgondolkodtatóak.