Kitolás

SZILY LÁSZLÓ: KITOLÁS

"Szily László, újságíró, horgász és apa, a magyar horgászirodalom Rejtő Jenője búcsút intett a csökös háglik, porongok és kékfarkúak bukolikus világának, és egy, a halaknál is nehezebben kiismerhető, viszont sokkal hangosabb élőlény felé fordította írói (és privát) figyelmét. Szily újságíró: pontos, jó megfigyelő, szenvtelen és objektív, Buster Keaton-i pofával képes leírni például, hogy kezében ecsettel, a frissen mázolt falat mellével leradírozva zuhan az újonnan vásárolt gyerekágyba. A pszichedelikus börleszkjelenetek mellett Szily gyakran rántja elő sajátos, akár szabadalomként is bejegyeztethető poéntechnikáját: közszereplőket rángat be vicces helyzetekbe, képtelen hasonlatokba…"

A könyv már foglalt!

Anyucik / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert vicces és szórakoztató módon közelíti meg a babavárás és gondozás időszakát. Nyilvános helyeken nem célszerű a könyvet bújni, mert időnkénti felvihogásunkkal zavarhatjuk környezetünket. Az viszont nagyon jó, hogy anyaként újra élhető - mégpedig férfiszemmel -, ez a félelmetes és óriási változást eredményező időszak. Nagyon tetszik az író nyílt és őszinte stílusa.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Lennék főhős, mert ilyen derűs és laza megközelítésben minden könnyebben megy, akkor is ha az ember ujját minden alkalommal becsípi a babakocsi. Ne is beszéljünk a kisgyerekkel való bevásárlás tortúrájáról. Szívesen kipróbálnám a görkorcsolyás babakocsi tolást is a parkban!
Annak ajánlom, aki...
Annak ajánlom aki nem riad el a nyers szinte tahó megoldásoktól és a furcsa helyzetek egy vállrándítással való elfogadásától. Sok olyan jó tanácsot tartalmaz a mű, amelyet nyugodt szívvel lehet(ne) alkalmazni, bármely szülőknek. Éppen ezért gyerekvállalás kezdetén a szorongás oldására kiváló olvasmány!
Ne olvassa/nézze, aki...
Ne olvassa aki finom lelkű és nem szeret túlmenni a jó ízlés semmilyen határán. Nagyon sok ronda rajzot tartalmaz a mű, amelyek közül néhány csak pironkodva szemlélhető. Újságíró lévén politikai hasonlatokat is alkalmaz az író, ez néhányak számára zavaró lehet.