Ne engedj el!

TOTTH BENEDEK: AZ UTOLSÓ UTÁNI HÁBORÚ

"Az utolsó utáni háború posztapokaliptikus kalandregény egy fiúról, aki egy sebesült amerikai deszantossal vág neki a senki földjének, hogy megkeresse halottnak hitt öccsét. A történet névtelen elbeszélője egy óvóhelyen bujkál a barátaival egy romvárosban, ahol az amerikai kommandósok és az orosz partizánok harcolnak egymással. A civilek élete semmit sem ér. A pusztulás nyomasztóan monoton mindennapjainak azonban vége szakad, amikor a fiú véletlenül összetalálkozik egy sebesült kommandóssal. Ebben a világban nincsenek szövetségesek, csak ellenségek, ám amikor újra záporozni kezdenek a bombák a városra, a fiú rájön, hogy csak akkor van esélyük a túlélésre, ha összefognak. Elhatározza hát, hogy megmenti az idegent, nem sejtve, hogy ezzel egy különleges barátság veszi kezdetét. Vajon sikerül élve kijutniuk a városból? Mi vár rájuk a város határán túl? Mi tartja őket életben, ha már minden elpusztult?"

A könyv már foglalt!

Anyucik / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Azért volt jó olvasni, mert a történet az elvárásaimmal ellentétben sodró lendületű. Az egész történet olvasása során azt vártam, hogy a végén feloldozást kapok és nem kell a reménytelenséggel eltelve befejeznem. Sajnos nem így történt...
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Nem lennék főhős, mert borzasztó egyedül, árva kisgyerekként jövő nélkül élni. Az egész könyv során az elhagyatottság és az elkövetkezendők reménytelensége nagyon kínzóan kerül leírásra. Nagyon rossz a hangulata a regénynek.
Annak ajánlom, aki...
Ezt a regényt én senkinek nem ajánlom. Mély szomorúságba és depresszióba hajszol mindenkit, akinek gyerekei vannak. Még olvasni is rossz, nem, hogy belegondolni, a világban mennyi ilyen kisgyermek kallódik ilyen módon.
Ne olvassa/nézze, aki...
Ne olvassa, senki akinek gyermeke, unokája van. Nagyon megérinti az érzékenyebb lelkületű embereket ez a könyv. Hetek óta a háborús képeken gondolkozom, és az árva gyermekek életén.