GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Richard C. Morais : Madame Mallory és kis indiai konyhafőnöke

Balla Éva 2011-12-19 19:02:57

Bombay nyugati részében, a hat Hadzsi gyerek közül sorban másodikként jön világra Hasszán. Élete első bő évtizedét a hamisítatlan dél-kelet ázsiai kavalkád határozza meg: a zsúfolt, élettel, illatokkal (vagy inkább szagokkal), színekkel, de mindenekelőtt emberekkel teli városban telik gyerekkora, amelynek túlnyomó részét a családi kifőzdében tölti. Édesanyja halála azonban mindent megváltoztat - apja úgy dönt, gyökeresen más korszakot kell indítaniuk. Ennek nyitánya igen eredetire sikerül: a Hadzsi család három lerobbant Mercedesbe préselődik, és nekivág európai gasztrokalandjának, amelynek keretei között mindent végig szeretnének enni.

Az út végállomása merőben véletlenszerű - miután az egyik kocsi végleg beadja a kulcsot Lumiére-ben, a papa úgy dönt, hogy ez lesz az új otthonuk. Hamarosan megnyitják indiai éttermüket, amely minden értelemben megkerülhetetlen lesz a városkában: ajtajában irdatlan faelefánt szobrozik, az ablakok rezegnek a bollywoodi poptól, az ajtón csakúgy árad ki a vastag fűszerillat.

A velük szemben levő elegáns kis panzió vezetője, és egyben a francia konyha avatott mestere, Madame Mallory egy nap megdöbbentő felfedezést tesz: a rettentő indiai büfé konyhájában igazi konyhaművészt fedez fel. Az illető nem más, mint Hasszán...

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom