GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény

KS-Judit 2016-05-09 13:15:25

Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény

 

„Becslések szerint Sztálin a rémuralma idején több mint húszmillió embert pusztított el. A balti államok – Litvánia, Lettország és Észtország – a népességük több mint egyharmadát veszítették el a szovjet népirtás alatt. A deportálási hullám egészen Finnországig elért.”( részlet a könyvből)

 

Ruta Sepetys első regénye nagyszerűen megírt, valós elemekkel átszőtt történet. Egy tízéves lány, Lina szemszögéből mutatja be annak a több százezer embernek a sorsát, akik a balti államokban végzett, sztálini tisztogatásnak estek áldozatul.

Amikor elolvastam a könyvet, rendesen kavarogtak a gondolatok a fejemben, az érzelmek a lelkemben. Ennek a regénynek minden egyes lapja megrázó, fájdalmas, ezért olvasása közben, úgy gondolom nincs abban semmi szégyen, ha elszorul a torkunk és elered a könnyünk. Véleményem szerint, minél több embernek el kellene olvasni ezt a könyvet, meg kellene ismerni ezt a történetet, mert a mű egy iszonyú és kegyetlen, borzalmakkal teli világot tár elénk, amely reméljük soha többé nem ismétlődik meg.

Akik olvasták a Könyvtolvaj című regényt, azok ezt a történetet is szeretni fogják.

 

 

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom