GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Saylor, Steven : Birodalom

Balláné Szaniszlai Éva * 2011-09-29 11:34:14

A népszerű, az ókori Rómában játszódó történelmi regényeiről ismert Steven Saylor Róma című, gigantikus történelmi eposzának a folytatásában öt generáción keresztül követhetjük az arisztokrata Pinarius család sorsát, Augustus uralkodásától a Római Birodalom fénykoráig.

A regényt a korszak meghatározó eseményei teszik kalandossá: a szereplők tanúi lesznek Tiberius fondorlatainak, Caligula őrületének, Nero hanyatlásának, valamint annak, amint Domitianus gyilkos üldözési mániája előkészíti a terepet a Traianus- és Hadrianus-féle aranykor számára. Átélhetjük a Kr. u. 64-es nagy tűzvészt, Nero keresztényüldözését és a Colosseum megnyitását kísérő döbbenetes bemutatókat is. A történet középpontjában azonban mindvégig a Pinariusok nem is annyira egyszerű mindennapjai állnak.

Egyikük a hírhedt Messalina játékszere lesz, másikuk egy Vesta-szűzzel szűri össze a levet, egy harmadikat Nero ejti rabul, és olyan is akad, aki teljesen átadja magát egy különös, új szektának, amely kereszténynek nevezi magát... Íme egy ismét lebilincselő, élvezetes regény, melyben időrendi szalag, térképmelléklet és magyarázó jellegű utószó is található.

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom