GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Szabó T. Anna, Lackfi János : Verslavina - a nő meg a férfi, ha 40 (vagy több vagy kevesebb)

Petrák László János* 2016-04-08 11:12:18

Csak egy ajándéknak indult -Verslavina, és százezrek játéka lett belőle. Kányádi Sándor mondta, hogy az irodalomnak fel kell hurcolkodnia az internetre. Két magyar költő öt nap alatt felforgatta egymásnak játékosan felelgető verseivel a Facebookot. Szabó T. Anna és Lackfi János előbb a negyvenes korosztály nehézségeiről, majd a férfi és nő társadalmi szerepvállalásairól, - kényszereiről verselt hol komolyan, hol fricskát vetve. A versengésbe bekapcsolódott több neves írótárs és sok laikus poéta is. A verslavinából mindeközben élénk verstani és társadalmi párbeszéd kerekedett , például a  nőci  szó használatáról.

 

A verspárbaj legjobb szövegeiből összeállított kötetben a két költő mellett még 14 kortárs magyar alkotó szerepel.

 

Az Athenaeum Kiadó gondozásában megjelent versgyűjteményt  mindenkinek ajánlom, aki szereti a magyar kortárs költészetet, a humort, a játékosságot egyszóval magát az életet. Mindenkinek  ajánlom, aki  ki akar kapcsolódni a mindennapok nyomasztó valóságából. Szívmelengető, egyben tartalmas  kikapcsolódás. Jó szívvel ajánlom!

 

"A vers legyen veletek!" Lackfi János

 

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom