GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Távol a világ zajától

Horváth Péter* 2017-01-24 10:13:16

/Far from the Madding Crowd/
Szinkronizált, amerikai-angol romantikus filmdráma, 114 perc, 2015
rendező: Thomas Vinterberg

 

Thomas Hardy regényéből készült film egy jóízű és szívmelengető, erdős és hegedűs, dombos és sziklás – szóval igazi téli estékre való – férfi–nő mese, nagyszerű színészi játékkal, Batsheba (Carey Mulligan), élettel teli, vibráló, független személyiség, - a filmben minden jelenete kisebb ajándék -, egyszerre kemény, önfejű és szerethető…  és nagyon szép. Nem csoda, hogy aki látja, beleszeret. És az sem csoda, hogy ő maga sem tud választani az érte versengő férfiak között. Először Gabrielt , a birkapásztort bűvöli el, és bár kölcsönösnek tűnik köztük a vonzalom…, azonban szerelmével üldözi őt a környék legjobb módú agglegénye, Boldwood is. A legvonzóbbnak pedig egy katona, Troy őrmester tűnik. A választás nehéz: sok megpróbáltatás és öröm; vonzódás, hazugság, féltékenység kell hozzá, hogy Batsheba rájöjjön, ki az, akire igazán szüksége van.
A kedvesünkkel nézett film mellé Carey Mulligan alakításához hasonló életteli, vibráló, sejtelmes vörösbor bontsunk, mondjunk egy finom, fűszeres kadarkát.

Filmelőzetes itt

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom