GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Temesi Ferenc : Bartók

Petrák László 2012-09-13 15:25:28

Temesi Ferenc Bartók-regénye az idei Ünnepi Könyvhét egyik irodalmi különlegessége volt. Temesi Bartók kapcsán egy egész világot, egy sajátos identitást, a nemzetközi nagyságú, folyton kereső, világutazó magyar művész alakját rajzolta meg.

Az író áldokumentum-regényét több évtizedes kutatómunka előzte meg, a mű így a Bartókhoz való közeledés regénye is, egy személyes Bartók-olvasat irodalmi lenyomata. Az író egy interjúban elmondta, hogy a legnehezebb volt Bartók szituációba helyezése, megszólaltatása.

Egy kultikus figurát kellett életközelségbe hoznia, ilyen módon Temesi Ferenc a kultusz mögött rejlő valós alakot is megidézi. Egyszerre a valósághoz és ugyanakkor egy személyes, átirodalmizált mitikus figurához közelítő, különös hangulatú montázs született így. A forrásjegyzékkel záródó, küllemében is igényes kötet a kortárs próza és a Bartók-jelenség iránt érdeklődőknek.

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom