GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Vekerdy Tamás : Ó, azok a hatvanas évek...

Balla Éva 2011-07-07 15:51:23

Vekerdy Tamást a nagyközönség elsősorban a gyermeki lélek titkainak avatott ismerőjeként tartja számon, heti rendszerességgel megjelenő tanácsadó cikkeit, népszerű pszichológiai-pedagógiai könyveit sok ezren olvasták, olvassák. Csakhogy van Vekerdynek egy kevéssé közismert, ám nem kevésbé karakteres oldala a lélektani írások mellett ugyanis szépíróként is tevékenykedik, méghozzá évtizedek óta.

A jelen válogatásba hét, még a hatvanas években írt novellája került be. Hogy miért is nem hozta le őket annak idején a Kortárs, arról így vall: "Azt mondták: négyet leközölnek az ötből de kell a négy elé írnom egy hatodikat, amelyben leteszem a garast. Ezt közölnék először.  Ezt a hatodikat nem írtam meg". Az időszak mára nosztalgikussá lett életérzése itatja át elbeszéléseit, no meg a fiú és lány, férfi és nő közötti örök játszma varázsa, amely az előző rendszer kulisszái között éppúgy szedte áldozatait, mint bármikor előtte és utána.

A kollekcióban olyan írások kaptak helyet, mint a Kis Annám, a Klubnap, Klára, a Guy Péter, a Tánc, az Iratok, A halott vagy a Varga Jóska az életét meséli el. Minden kikapcsolódni vágyó, művelt olvasónak ajánlom.

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom