GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Vom Stein, Alexander : Creatio

Balláné Szaniszlai Éva * 2011-11-28 15:01:49

Egyre-másra jelennek meg a kreacionizmus, a bibliai teremtéstan nézeteit terjesztő kiadványok, bár korántsem olyan számban, hogy az az oktatásban is elfogadott evolúcióelmélethez lenne mérhető. Ezen az aránytalanságon kíván változtatni a hívő oldal javára Alexander vom Stein szép, igényes könyve.  

Változatos és mennyiségében is tekintélyes illusztrációs anyag (fotók, művészeti reprodukciók, diagramok, magyarázó rajzok) segíti az érthetőséget. Az oldalak formai szerkesztésében is dicséretes átgondoltság tükröződik: az ábrák mellett keretbe zárt összefoglalások segítik a lényeg megértését....

Ezen kívül a kötethez mellékelt DVD-re történő hivatkozások is itt, a lapszélen kaptak helyet. Az alapos feldolgozást bizonyítja, hogy az eredeti német kiadáshoz is csatolt DVD-n sok olyan anyag található, ami terjedelmi okok miatt nem kerülhetett a nyomtatott részbe.

Általában elmondható, hogy a mű funkciójából adódóan a mondanivaló közérthetően tárul az olvasó elé, a teologizálás és tudományoskodás csapdáit egyaránt elkerüli a szerző. Már az első bekezdésekben felmerül az emberi élet három nagy alapkérdése: honnan jöttünk, hová megyünk és miért élünk? Épp ezért inkább a tudományos tények beillesztése a cél a szentírási beszámolókba, s minden esetben úgy, hogy az adott történet magyarázatot nyerjen.

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom