GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

David Hamilton: Ehető vadnövényeink

Adminisztrátor 2021-02-19 08:37:42

„A szupermarketben árult alma annak ellenére, hogy igen jól néz ki, hat hónapos vagy egyéves is lehet. Még a csomagolt bolti saláták is legalább egyhetesek, de közel egy hónaposak is lehetnek, amikor megvesszük. Minél hosszabb időt töltenek a természetes áruk a polcokon, annál inkább elkezdenek lebomlani a bennük található vitaminok és ásványi anyagok. A szabadban gyűjtött étel friss, valóban friss, csak néhány másodperces vagy perces – így a legjavát fogyasztjuk.”

- részlet a könyvből

Mindenki környezetében van egy hely (erdő, park, liget, domboldal, stb) ami felfedezésre vár, ahol benzingőz mentesen böngészhetünk gyerekeinkkel, a kutyával, a nagyival mindenféle finomságot. Hogy mik ezek a finomságok? A könyvben megtaláljuk őket. Itt van például a repcsényretek. Gyilkos galóca legyek, ha valaha fogtam a kezemben repcsényretket. a könyv olvasása után erősen elhatároztam, hogy addig nem nyugszom, amíg nem találok egy csokornyit.

Kellemes keresgélést mindenkinek!

Csabai Ágnes

És aki hozzám hasonlóan a gombák nagy szerelmese, Takács Ferenc okleveles kertészmérnök és gombaszakértő előadását az ehető őszi gombákról megnézheti itt:

https://www.youtube.com/watch?v=SBqKXdNh1Yc

 

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom