0Shares

Könyvtárosok vagyunk és a Gödöllői Városi Könyvtár csapatát erősítjük. A könyvajánlók  Gönczi Krisztina tollából születnek. Az ötletgazda Gergely Ildikó, aki a fotókat készíti és a felületet is gondozza.

Reméljük, hogy későbbiekben több kollégánk is becsatlakozik a blog készítésébe.

Gönczi Krisztina Éva

kriszti 2011-ben diplomáztam és pár nappal később már a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ munkatársa lettem. A helytörténeti részlegen dolgozom.

Feladatom minden olyan dokumentum gyűjtése, ami Gödöllőre és környékére, valamint Pest megyére vonatkozik. Ezenkívül középiskolásoknak szervezek helytörténeti előadásokat Gödöllői Széphistóriák címmel.

A mai korban elengedhetetlen az, hogy az Interneten is jelen legyünk. Létrehoztuk saját wikinket, Gödöllő wiki néven. Helytörténeti tartalmat töltünk fel, szerkesztünk kollégáimmal. Gödöllői hírességeket, olyan személyeket, akik itt éltek, alkottak, sokat tettek a városért; műemléket ismertetünk; a tematikus évekhez kapcsolódón is sok érdekességet lehet a wikin találni.

Szabadidőmet szeretem olvasással tölteni. Minden műfajú könyvet elolvasok a fantasytól a szépirodalomig. Az általam olvasott könyveket a könyvtár blogján véleményezem, ajánlom olvasóinknak.

   (L) Kedvenc könyvek: fantasy, krimi, szépirodalom, ifjúsági regények, szórakoztató, kreatív kiadványok

Gergely Gyöngyvér Ildikó

2009 nyarán diplomáztam Informatikus könyvtáros – Művelődésszervező szakon és 2010 nyarán végeztem Audiovizuális Szakasszisztensként a Szent István Egyetemen.

Könyvtári tanulmányaim során mindig a tájékoztatás állt hozzám közel, így nagyon örültem mikor 2011 májusában megkezdtem munkámat a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ tájékoztató könyvtárosaként.

Fotózással és weboldalak készítésével és annak tartalomszerkesztésével 6 éve foglalkozok komolyabb szinten. Grafikai és kiadványszerkesztői ismereteimet hasznosítom és fejlesztem a könyvtári munkám során. 2011 júniusa óta a Leonar3Do program használatának tanításával és annak népszerűsítésével foglalkozok.

Az internetes közösségi oldalak és a könyvtári blog gondozása is az én feladatom, ahol könyves ajánlókat és tippeket, hasznos dolgokat jelentetünk meg. E-book használóként támogatom azt, hogy minél több színvonalas digitális tartalom legyen a könyvtárban ezzel együtt a könyvtári e-könyv olvasón is.

(L) Kedvenc könyvek: életrajz, fantasy, krimi, gasztro