Családom és egyéb állatfajták

JENNY HAN: A FIÚKNAK, AKIKET VALAHA SZERETTEM

"Írás közben egy csöppet sem fogom vissza magam. Úgy fogalmazok, mintha ő soha nem olvasná el. Merthogy nem is olvassa. Minden egyes titkos gondolatomat, gondos megfigyelésemet, mindent, amit eltettem magamban, belesűrítem egy levélbe. Amikor megírtam, lezárom, megcímezem, majd elteszem a pávakék kalapdobozba. Ezek nem szerelmes levelek a szó legszorosabb értelmében. Akkor íródnak, amikor már nem akarok többé szerelmes lenni. Búcsúlevelek. Mert miután megírtam őket, nem emészt többé a mindent felemésztő szerelem. Onnantól fogva úgy tudom megenni reggel a gabonapelyhet, hogy közben nem azon jár az eszem, vajon ő is banánnal szereti-e a Cheeriost. Úgy éneklem a szerelmes dalokat, hogy már nem neki éneklem. Ha a szerelem olyan, mint a megszállottság, a leveleim olyanok, mint az ördögűzés. Megszabadítanak. Legalábbis azt kéne tenniük."

A könyv már foglalt!

Pusztítók / élménylap

Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni/nézni, mert...
Mert abszolút tudtam azonosulni az életvidám, imádnivalóan furcsa főhőssel, akinek a szemszögéből átélhettem a történetet, és nagyon sokat nevettem közben, néha kínomban, a szituáció abszurdságától, néha viszont szívből, velük együtt. Nagy élmény volt megélni azt a kivételesen erős testvéri kapcsolatot, ami összeköti a szereplőket! Egyszerűen nagyon szerettem, és élveztem olvasni, könnyed hangulatot árasztott, akárhányszor kézbe vettem.
Lennék / nem lennék főhős, mert...
Abszolút lennék a bőrében, energikus a kiscsaj, segítőkész, ráadásul kivágja magát kábé bármilyen helyzetből (bár néha nem éppen a legegyszerűbb módon). És megbirkózik azokkal helyzetekkel is, amikor felelősségteljesnek kell lennie (itt be is fejezem, mert no spoiler!). Viszont ha a saját személyiségemmel kellene átélni, tuti, hogy nem vállalnám, nem tudnám úgy megoldani a bonyodalmat, mint a főszereplő karakter.
Annak ajánlom, aki...
Aki szereti a romantikus tinikönyveket, és nem szeretne filozofikus hangulatban az élet nagy dolgairól olvasni. Aki már régen nevetett egy jóízűt, és kíváncsi, hogyan lehet minden váratlan helyzetet még váratlanabb módon megoldani. Hogyha egy könnyed, szívmelengető, sőt, imádnivaló, de néha azért valódi értéket megfogalmazó könyvre vágysz, akkor ez a tökéletes választás.
Ne olvassa/nézze, aki...
Aki nem szereti, vagy unja a romantikát a könyvekben, pontosabban a sok-sok romantikát... Aki komolyabb témában szeretne olvasni, például történelmi, vagy sci-fi, esetleg krimi műfajban érzi jól magát, annak abszolút nem ajánlanám! Egyértelműen javasolom mindemellett azt, hogy ha nem szeretnél varázslatos erősségű testvéri kapcsolatról, és fiatalok felelősségteljessé válásáról olvasni, akkor messziről kerüld el ezt a könyvet!

Pusztítók / kreatív feladatok

Az író is tévedhet...

A A Fiúknak, akiket valaha szerettem c. könyvhöz címötletek:
Nektek, akiknek soha nem mertem elmondani
Nektek, akik nem szerettek eléggé
Életem nagy szerelme(i)
Házi nyúlra nem lövünk
Minél több, annál jobb