GöDöLLőI VáROSI KöNYVTáR éS INFORMáCIóS KöZPONT

Olvasók Diadala - Záró Diadal

Adminisztrátor 2019-10-07 10:56:38

Olvasók Diadala 2.0 – a Generációk Csatája

Összesen 23 csapat, majd 100 fő kezdte meg az Olvasók Diadalának második verzióját, melyben a korábbiaktól eltérő módon már felnőttek is játszhattak. A játék alapötlete Suzanne Collins Éhezők viadalának regényére épült, mellyel a gödöllői könyvtár minőségi díjat nyert 2018-ban. Nem volt kérdés, hogy újra viadalozni hívjuk a gödöllői olvasókat, de engedve a nyomásnak, nem csak a Z generációt engedtük be a könyvek arénájába. A nagy kérdést a Diadal elején tehát nem úgy tettük fel, hogy ki éli túl és nyeri meg a fél éven keresztül zajló vetélkedőt, hanem, hogy melyik generáció olvas többet: a Z vagy a felnőttek?

A játék végéig 19 csapat tartott ki 88 fővel, nagyjából fele-fele arányban volt a kormegoszlás. A Zöld Könyvtár Éve tematikus programsorozatba tartozó, fél éven át tartó közdelem a Könyves Vasárnapon ért véget, a csapatok egyéni díjazásán túl sor került a Generációs díj átadására is. A vetélkedő támogatói voltak: Gödöllő Város önkormányzata, Urbango, Margita Turisztikai és Sport Egyesület, Gödöllői Városi Múzeum és Gödöllői Királyi Kastély.

A Diadal során a csapatok összesen 328 könyvet olvastak el, és töltötték fel a honlapra (https://www.gvkik.hu/v1/olvasokdiadala2019/) a hozzájuk tartozó élménylapot. A könyvekhez összesen 400 kreatív feladat érkezett: lehetett verses antológiát készíteni az adott könyv hangulatához, filmtrailert, vagy plakátot készíteni a regényből, újabb könyvcímeket kitalálni, illetve a játék mestereként megtalálni Gödöllő 12 legszebb zöld helyszínét.

A csapatok hatalmas energiát fektettek a játékba, mindannyian remekül dolgoztak, ezért a könyvtár munkatársai úgy döntöttek, hogy a fődíjon túl kiosztanak két második, két harmadik díjat (generációnként), valamint különdíjakat is. (A fotóra kattintva elérhető a Galériánk, itt pedig megtekinthető a csapatokról és legsikeresebb feladataikról készült videó összeállításunk).

A folytatáshoz kattintson a címre!

1.helyezett lett 249,5 ponttal a Z generációs Elfajzottak csapata. Nyereményük egy-egy e-könyv olvasó.

2.helyezett lett a felnőtt csapatok közül a Puruttya SE 225,5 ponttal. Nyereményük a gödöllői Caravella Café ajándékutalványa.

2.helyezett lett a Z generációs csapatok közül 150,5 ponttal a The worms. Nyereményük a gödöllői Caravella Café ajándékutalványa.

3.helyezett lett a felnőtt csapatok közül a G5 csapat 217 ponttal. Nyereményük a gödöllői Caravella Café ajándékutalványa.

3.helyezett lett a Z generációs csapatok közül a Literaturisták csapata 120 ponttal. Ők a veresegyházi Titán Aréna 10 főre szóló lézerharc belépőjegyét nyerték.

Különdíjak:

  • A verseny legtöbb könyvét elolvasó csapatának címét a Tolle lege csapat nyerte el, akik 201,5 ponttal Urbango nyereménycsomagban részesültek.
  • A Legyél te is játékmester! című kreatív feladatunk nyertese az a csapat lett, aki matematikai feladványba rejtette a megoldásait. A Középkorú Egyetemi Kalandorok 127,5 ponttal az Urbango gödöllői ajándékutalványát nyerték.
  • Móric vagy Mór - Spitz család a Tiszánál - Tóth Mari gazdagabb mint Eszter anyja - Döbröghy, a szószóló - Istócky pártot grundol - Nem úsztatták Esztert! Ezek voltak a Margita 344,2 TSE csapat könyvcím javaslatai Márton László Hamis tanú című könyvéhez, mellyel elnyerték a legviccesebb regénycím kategóriát. A 122,5 pontot elérő csapat tagjai a gödöllői Frei kávézó ajándékutalványát nyerték.
  • A játék legszebb antológiája a Fiúknak, akiket valaha szerettem című könyvhöz készült. Az Ákos, Domi, Botond, stb. fiúknak készült verseskötetbe a Pusztítók csapata saját verseket is írt. A 110,5 ponttal záró csapat tagjai a gödöllői Frei kávézó ajándékutalványát nyerték.
  • Lisa Jane Smith: A beavatás című könyvhöz készült élménylapon ez a szöveg áll: Amikor megkaptam ezt a könyvet, meglepődve néztem a borítóra. Egy mellettem lévő lány örömmel kiáltott fel: "Jaj, ez nagyon jó!", majd rám nézett és halkan hozzátette: "Csak egy kicsit lányos...". Az Easy Readers csapata 109 ponttal és a legviccesebb élménylap alapján az Urbango gödöllői ajándékutalványában részesült.

A díjakat Gödöllő város polgármestere dr. Gémesi György, valamint a gödöllői városi könyvtár igazgatója Liskáné Fóthy Zsuzsanna adta át. A nyereményeken túl minden csapat ajándékcsomagban is részesült, valamint részt vehettek a Győzelmi Körúton egy igazi limuzinnal a díjátadó végén.

És hogy ki olvas többet: a Z generáció tagjai, vagy a felnőttek? Lássuk a Diadalt számokban!

Elolvasott könyvek:

Z generáció: 163              Felnőttek: 165

Kreatív feladatok:

Z generáció: 199              Felnőttek: 201

Összpontszám:

Z generáció: 1411            Felnőttek: 1477

A legtöbbet olvasó serleget tehát a felnőttek nyerték idén, de a pontok alakulásán is látszik, hogy a verseny igencsak szoros volt.

Gratulálunk minden csapatnak! Köszönjük, hogy velünk játszottatok! Sose hagyjon el benneteket a remény!

 

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom