Magyar BalettSzínház Gödöllő

Innen: Gödöllő
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
Magyar Balett Színház

A Magyar BalettSzínház 2006-ban alakult Gödöllőn. A város szellemi és anyagi támogatását élvezi, annak egyik kiemelt és reprezentáns kulturális csoportja.


Társulat

Az együttes művészi gréniumát a volt Debreceni Balett fiatal, de már sokat tapasztalt 8 szólistája, valamint az együttes művészeti vezetője, Popova Aleszja Kossuth - díjas, Érdemes művész, a Magyar Állami Operaház prímabalerinája alkotják.

A társulat balett igazgatója Egerházi Attila Harangozó - díjas koreográfus, aki korábban a Magyar Nemzeti Balett Kortárs Koreográfus Stúdiójának művészeti vezetőjeként, majd több évig a nagy múltú Pécsi Balett művészeti vezetőjeként, ezt követően pedig a Debreceni Balett igazgatójaként működött.


Ars poéticaja

"A táncot, mint önálló színházi műfajt reprezentálni Magyarországon és külföldön egyaránt."

Magyar Balett Színház

A Magyar Balett Színház repertoárjára a dinamikus és attraktív táncnyelv jellemző, amely erőteljes dramaturgiai háttérrel párosulva mindig arra törekszik, hogy maradandó és komplex színházi élményt nyújtson nézőinek. Céljuk az elgondolkodtatás, meghökkentés és nem utolsó sorban az igényes szórakoztatás.


Fellépések

Az együttes változatos repertoárjával, programjaival rendszeresen tervez előadásokat Gödöllőn, a Petőfi Sándor Művelődési Központban. Budapesten a Művészetek Palotájában, illetve a Nemzeti Táncszínházban láthatja a közönség több alkalommal társulatot. Mindezek mellett több vidéki fellépés is színesíti az együttes éves programját, mint például a Keszthelyi Táncpanorámán való részvétel is. A Magyar Balett Színház számára - a hazai fellépések mellett - hangsúlyosan fontosak a külföldi vendégszereplések, ahol az együttesen keresztül minél több alkalommal eljuthat a magyar tánckultúra a határainkon túlra is.


Forrás