GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Summer Rayne Oakes: Barátom, a filodendron

Adminisztrátor 2021-02-19 08:33:45

„Faültetésre a legjobb időpont húsz évvel ezelőtt volt. A második legjobb időpont pedig most van.” - részlet a könyvből.

Könnyű dolgom van, mert ezt a könyvet tényleg mindenkinek ajánlom nemtől, korosztálytól, végzettségtől és lakhatási körülményektől függetlenül. Azoknak az embereknek pedig különösen ajánlom – magamat is beleértve – akik az ajándékba kapott cserepes növényeket kissé zavart mosollyal köszönik meg, majd a következő – földre sütött szemmel elkövetett- mondat valahogy így kezdődik: „nálam túl meleg/túl hideg/túl világos/túl sötét/túl sok kutya/túl sok macska/túl sok lakásban focizó gyerek, stb, stb van, ahhoz, hogy a szobanövények életben maradjanak.”

A kedves arcú írónő, aki korábban ökomodell volt, azaz kizárólag organikus vagy újrahasznosított anyagokból készült ruhadarabokat volt hajlandó a kifutón viselni, garantáltan meghozza az olvasó kedvét a kertészkedéshez.

 Felhívja a figyelmet a folyamatokra, a növények fontosságára a természetben és az élet körforgásában, arra ösztönöz, hogy vegyük észre magunk körül azokat az apró vagy kevésbé apró dolgokat, amit közvetlenül vagy közvetve növényvilágnak köszönhetünk.

Aki szeretne bepillantani a csinos new yorki írónő lakásába, ahol több mint ezer növénnyel él együtt, itt teheti:

https://www.youtube.com/watch?v=1JeWq4zokEI

Csabai Ágnes

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom