0Shares

Könyvtárunk törekvése, hogy a kultúrát és a zöld szemléletet összekapcsolja, ennek szellemében alakítottuk ki Zöld Polcunkat, amely az első emeleti felnőtt tájékoztatás mellett várja a téma iránt érdeklődő olvasóinkat. A rajta lévő könyvek a környezetvédelemmel, a fenntartható fejlődéssel, a hulladékcsökkentés és újrahasznosítással kapcsolatosak, egyszóval, a „zöld”témát ölelik fel.

Találhatunk itt DVD-ket, szakkönyveket és olvasmányosabb regényeket is. Jane Goodall és David Attenborough könyvei, fenntartható fejlődés, Zero waste, Tudatos vásárlók könyve, hogy csak néhány olyan szerzőt, könyvet vagy témát említsek, melynek a Zöld Polc az otthona.

 

Tóth Andi Dobd ki a szemetest című könyve is ezen a polcon található. Ha éppen bent van. A gödöllői szerző könyve ugyanis nagy népszerűségnek örvend és nem ritkán 3-4 olvasó is várakozik a sorban, hogy elolvashassa. Ennek a könyvnek a bemutatójával indult 2019-ben a Zöld Könyvtár Éve itt nálunk a gödöllői könyvtárban. Szellemiségét a zászlónkra tűztük és beálltunk a zöldülő könyvtárak sorába.

Az idén indult Zöld Pelikán sorozatunk első előadása egy beszélgetős est volt „Társadalmi szerepvállalás” címmel, melyen a meghívott vendégekkel a környezeti nevelésről, az egyéni és társadalmi felelősségről beszélgettünk.

Tóth Gabriella, ökokönyvtáros


Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások