0Shares

Havonta lesz egy bejegyzés, amiben azokat a könyveket vesézem ki amik még megjelenés előtt állnak. Sok nagyszerű könyv nem jut el Magyarországra, amik Amerikában, vagy a világ más részein már megjelentek. Természetesen ezekben a bejegyzésekben nem csak ilyen könyvekről lesz szó.

A lázadó

Veronica Roth:  A lázadó

Várható megjelenés: 2013 január-február

A trilógia 2. kötete

Fordította: logos

Kb. 400 old., fűzött

Fogy.ár: 2990 Ft.

Egyetlen döntésed hatására megváltozhatsz – vagy akár meg is semmisülhetsz. Minden egyes választásunknak megvannak a maga következményei – Tris Prior is megtapasztalja ezt, amikor nyugtalanság s zavar támad körülötte a társadalom valamennyi csoportjában. Meg kell próbálnia megmenteni a szeretteit – és önmagát –, miközben újra meg újra szembesül a fájdalom, a megbocsátás, az azonosulás, a hűség, a politika, a szerelem és a szeretet kérdéseivel.

Kategória: ifjúsági irodalom
Szerintem mindenki örült volna, ha a karácsonyi időszakban jelenik meg magyarul a könyv, de sajnos januárra tették az időpontot.

Kondor Vilmos: Magda, a bestiális Népszínház utcai mindenes 

Várható megjelenés: 2012 november 29.

Kiadó: AGAVE KÖNYVEK KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 224
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
ISBN: 9786155049477
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2012
Árukód: 2232475 / 1087086

Az 1920 és 1937 között játszódó történetekben felbukkannak árverési hiénák, elvetemült gyilkosok, piti tolvajok, szerencsétlen mackósok, nyomozónak állt kézikocsisok, eltökélt detektívek, nyomorult cselédek, elégedett pincelebuj-tulajdonosnők, szemtelen cutrágerek és becsületes trógerek – két dolog közös bennük. Budapest, a város, és Gordon Zsigmond, az újságíró, aki Amerikában nyomozott először, aztán Pestre költözött 1930-ban és írt mindenről, ami a bűnnel kapcsolatos. Bűnösökről, áldozatokról, ártatlanokról, gyilkosokról, azokról, akik másoktól loptak és azokról, akik magukkal végeztek, és mindvégig egy dolog érdekelte csupán: az igazság. Mert a jelek szerint ezzel rajta kívül nem túl sokan foglalkoztak. Kondor Vilmos, a magyar krimi megalapozója, novelláskötetében négy, eddig már megjelent írás mellett helyet kapott egy új elbeszélés, valamint egy erre az alkalomra írt kisregény is.

Nekem kifejezetten felkeltette ez a leírás az érdeklődésemet. Kíváncsi vagyok, hogyan ír az 1930-as évekről az író. A kékes árnyalatú borító nagyon bizarr.

Steven Saylor: A hét csoda

Kiadó: AGAVE KÖNYVEK KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 384
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
ISBN: 9786155272042
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2012
Árukód: 2232612 / 1087224

Gordianus, tizennyolcadik életévét betöltvén, élete legnagyobb kalandjára indul megtekinti a világ hét csodáját. Ekkor még nem hívják Nyomozónak ám ez a kíváncsi ifjú római a hét csoda mindegyikénél olyan rejtéllyel szembesül, amely próbára teszi képességeit. Utazásaira tanára, a szidóni Antipatrosz szegődik társául, az akkori világ legünnepeltebb poétája, aki ugyanakkor meglehetősen csavaros észjárású öregember. Mielőtt útnak indulnak, Antipatrosz megrendezi a saját halálát, hogy álnéven járhassa a világot. A történetek hátterében ott forrong az a politikai zűrzavar, amely fenekestül forgatja majd fel a római világot. Tanár és tanítványa együtt látogatnak el Görögország és Kis-Ázsia híres városaiba, majd Babilóniába és Egyiptomba. Szemtanúi lesznek az első Olümpiai Játékoknak, egzotikus ünnepségeken vesznek részt, és megcsodálhatják a legkáprázatosabb építményeket, amelyeket emberi kéz valaha alkotott. Útjukat gyilkosságok, boszorkányságok és egyéb kísérteties jelenségek kísérik. Steven Saylor végre felfedi Gordianus életének eddig ismeretlen szakaszát, és arra is fény derül, hogyan lett belőle a Nyomozó. Mindeközben bepillantást nyerünk az ókori Róma talányokban, izgalmakban, csodákban és összeesküvésekben gazdag világába, mindezt azon a varázslatos módon, amire csak Steven Saylor képes.

Nagyon szeretem a történelmi regényeket, így erre is kíváncsi leszek. A könyv borítója gyönyörű kár, hogy puhatáblás .

Illyés Gyula: Ráadás élet

Válogatott és kiadatlan versek

Várható megjelenés: 2012. november 12.

Kiadó: MAGYAR NAPLÓ KIADÓ
Oldalak száma: 300
Borító: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789639961289
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2012
Árukód: 2232986 / 1087613

Illyés Gyula születésének 110. évfordulója alkalmából jelentetjük meg kötetünket. Az igényes kivitelű, keménytáblás könyv friss válogatásban tartalmazza a XX. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotójának fontosabb verseit.

Mióta befejeztem a középiskolai tanulmányaimat több kedvem van a versek olvasásához. Ez a kötet is felkeltette az érdeklődésemet, hiszen a válogatott versek mellett kiadatlan költemények is helyet kaptak benne.

Egy novemberi verset szeretnék nektek idézni Illyés Gyulától:

Novemberi ég alatt
Rémülten egymás
Kezét keresve
Egymásba bukva
Futnak a hajszolt
Felhők – –
– nékem
Ki mondja mitől
Kellene jaj futnom
Ha egyedűl is
Szálló könnyekkel
Sírja színét és
Tavaszi kedvét
S ég felé ijedten
Kapkod a cserfa.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások