0Shares

Új zenei részlegünk

Megújult MásArc Videó és Zenei Gyűjtemény újabb ajánlóval készült nektek április utolsó hetére. „Brókerek, bankárok, csődök” címmel hirdeti filmajánlóját a zenei részleg. A pénz világáról, a bankárok és brókerek ügyeskedésiről, világ méretű válságokról szóló filmek közül lehet válogatni, és egy filmet alapszintű olvasójeggyel ki is lehet  kölcsönözni. Ha megtetszett valamelyik film, nézhetsz mellé hasonló témájú könyveket, mint például a Frei Tamás: A bankár; Liaquant Ahamed: A pénzvilág urai : Központi bankárok, akik csődbe vitték a világot; Gary Weiss: Csalónak született : maffia a Wall Streeten.

988918_680288195410196_1074397162010209233_n11115598_680288165410199_6098097182608789409_n

Kedvcsinálónak:

  • The Corporation : A pénz birodalma

A film 2003-ban látott napvilágot. A dokumentum film a világkereskedelem aggasztó kérdéseit teszi és elemzi azokat. Milyen következményekkel jár az emberekre,The-Corporation-A-penz-birodalma--31579 a környezetre, a demokráciára és Földünk jövőjére nézve, ha mérhetetlen hatalmat adunk egy olyan intézménynek, melynek legfőbb törekvése, hogy a részvényesek vagyonát növelje, és nem tartja feladatának, hogy erkölcsi szempontokkal is foglalkozzon? Egyrészt a nagy részvénytársaságok különös történetét, belső működését, a környezetre és a társadalomra gyakorolt ellentmondásos hatásait mutatja be kritikus szemmel, másrészt lehetséges jövőjüket veszi számba. Arra tettek kísérletet, hogy a maga meztelen valóságában vizsgálják meg az óriásvállalatok működését és értékrendjét.

  • Bennfentesek (Inside job 2010)inside_job_poszter

A bennfentesek, vagy más néven az Inside job amerikai dokumentumfilm a 2008-as globális pénzügyi válságról. A válság majdnem tönkretette az egész világot. Amerikától Ázsiáig több millióan vesztették el munkahelyüket, otthonaikat, családok hullottak szét. Charles Ferguson gazdasági szakemberekkel és politikusokkal folytatott interjúkon keresztül mutatja be mi okozta a válságot, és azt, hogy a recessziónak milyen hatásai voltak milliók életére. 2010-ben mutatták be a filmet, 2011-ben megkapta a legjobb dokumentumfilmnek járó az Oscar-díjat.

  • A Wall Street farkasa:

A pénz sosem elég. Jordan Belfort becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végérewolf-of-wall-street-780x520 az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. A kilencvenes évek amerikai pénzügyi világának leghírhedtebb figurájává válik. A válság hamvaiból építi fel saját brókercégét, amely egy atombomba hatékonyságával gyűri maga alá egész Amerikát. Ő lesz a Wall Street farkasa. Korrupció és bűnök szegélyezik a sikeréhez vezető utat, és FBI ügynökök lihegnek a nyomában. Fiatal tőzsdeügynökök istenítik és vakon teljesítik az utasításait. Jordan nagyon magasra jut, ahonnan nagyon mélyre zuhan – végül csalás és pénzmosás vádjával 20 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélik. A Wall Street farkasa hihetetlen, de igaz történet, melyből Martin Scorsese készített filmet Leonardo DiCaprio főszereplésével.


Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások