Hírek

10 kicsi pelikán nyertesek

1. helyen végzett a lehető legtöbb elérhető, maximális 126 ponttal a Total Commanders. Reményi Márton, Gombos Vidor, Mácsár Máté és Faludi Ildikó nyereménye egy családi belépő a budapesti Aquaworldbe, valamint Gödöllő Város különdíja.

DSC_0077

2. helyen végzett 119 ponttal az ANTALHEGY 281.2 csapata. Kovács Tibor, Orphanides Krisztina, Kovács Barnabás és Kovács Bertalan nyereménye egy családi belépő a budapesti Aquaworldbe, valamint Gödöllő Város különdíja.

DSC_0074

3. helyezést ért el 118 ponttal a Villám. Ivaskóné Kubovics Szilvia, Ivaskó Eszter, Ivaskó Barnabás és a legfiatalabb játékos Ivaskó Domonkos nyereménye egy Feldobox családi élménycsomag, valamint Gödöllő város Különdíja.

DSC_0069

4. helyen végzett nagyon szoros eredménnyel 117 ponttal a Fejtörők csapata. Kerekes Balázs, Kerekesné Gombos Kinga, Kerekes Tibor és Erős Gábor nyereménye egy Feldobox családi élménycsomag.

DSC_0065

5. helyen végzett 115 ponttal a Hóvirágok. Balogh Eszter, Halasi Emma, Kovács Vera és Vidaházy Virág nyereménye egy utalvány a gödöllői Lockarium Escape- Szabadulószobába.

DSC_0061

6. helyezést ért el a Bagaméri csapat 113 ponttal. Ombódi Réka, Ombódi Gergő, Ombódi Zsolt és Koczka Noémi nyereménye szintén egy utalvány a gödöllői Lockarium Escape- Szabadulószobába.

DSC_0056

7. helyen végzett 112 ponttal az Agymanók csapata. Gál Enikő, Gál Botond, Istók Endre, Istók Gellért és Naár Tamás nyereménye egy utalvány a gödöllői Lockarium Escape- Szabadulószobába.

DSC_0049

 

Könyvtári különdíjban részesült a Skizoo csapat. Nagy Hajnalka, Horváth Szilveszter, Szűcs Katalin Sára, Szekeres Petra és Ledniczky Katalin nyereménye egy könyvtári logóval ellátott pólócsomag.

DSC_0080

Szintén könyvtári különdíjban részesül az Alvégi csajok csapata. Szlávik Jánosné, Szlávik Krisztina és Balogh Anna Zsófia nyereménye szintén egy könyvtári logóval ellátott pólócsomag.

DSC_0084

A Solier Étterem és Kávézó egyik ajándékutalványát a Ballagók csapata és fantasztikus ibolyakelyhe nyerte el: Balla Benedek, Balla Bernadett, Balláné Erdélyi Márta, Balla Gyula.

DSC_0086

A Solier Étterem és Kávézó másik ajándékutalványát a játék során kiváló teljesítményt nyújtó Dilis Tyúkok csapatának ítélte oda a zsűri. Korompainé Szabó Ágnes, Hegedűs Anikó és Korompai Beáta.

DSC_0090

LEGEK DÍJA – egy-egy ajándékutalvány a budapesti Tarzan Parkba

 1. A legjobb gödöllői koktélt készítő, a legviccesebb legendát író és a legprecízebb fotómontázst készítő csapat az Agymanók.
 2. A legvadabb ételt és a legjobb interjút készítők az Alvégi csajok lettek.
 3. A legtöbb feladatot beküldő és a legprofibb rádiós csapat az Antalhegy 281.2.
 4. A legkockásabb csapat az Apapírrasokatír csapat: Tóth Máté Erika, Tóth M. Tamara, és Zséli Józsefné.
 5. A legtöbb szlogent író és legvirágosabb családfát küldő csapat a Bagaméri.
 6. A Gödöllőn legtöbb állatot felfedező és a legügyesebb címerfestő csapat a Ballagók.
 7. A legbánatosabb legendát író és a játék folyamán legtöbb pelikánt rajzoló csapat a Dilis Tyúkok.
 8. A legédesszájúbb csapat (3 süteményt is beküldő) az Ének és tánc: Barabás-Lattner Nona, Kasper Ágnes, Pajor Vivien és Gugó Lizandra.
 9. A legjobb film forgatókönyv, a legötletesebb logót készítő és a legmozgékonyabb csapat a Fejtörők.
 10. A legtündéribb és legötletesebb legendát író csapat a Hóvirágok.
 11. A legszellemesebb legenda a Királyok csapatáé: Gurbi Levente, Gurbi Attila és Szabó Edina.
 12. A leghihetőbb legendát a Könyvmolyok írták: Pecznik János Pál, Pecznik Anna, Pecznik Éva és Pecznik János.
 13. A leghosszabb legendát viszont a Könyvölelő csapat írta: Péter Balázs, Péter Áron, Péter Barnabás és Lestyán Katalin.
 14. Gödöllőt több feladaton is keresztül a legviccesebben bemutató csapat a kis Pelivel, a legkreatívabb tortakészítő és legügyesebb családfakutató csapat a Skizoo.
 15. A leggyorsabban totózó és a legjobb digitális technikát használó csapat a Total commanders.
 16. A legügyesebben mászó és a legügyesebb kézműves csapat: sütikészítő pecséttel, és a nemezcímerrel a Villám.


10 kicsi pelikán játék összefoglaló from Gödöllői Városi Könyvtár on Vimeo.


Kedves Legendavadászok!

Véget ért a 10 kicsi pelikán városismereti játék és fény derült a Pelikán legendájára.  Munkátoknak köszönhetően a vetélkedő során egy izgalmas, értékes anyag gyűlt össze, mely Gödöllő kulturális, helytörténeti, gasztronómiai és turisztikai palettáját fogja színesíteni a jövőben. Egyetlen feladatunk maradt csak: kiosztani a nyereményeket.

 1. június 3-án pénteken 17 órakor szeretettel várunk benneteket a Gödöllői Városi Könyvtár rendezvénytermébe, ahol ünnepélyes keretek között eredményt hirdetünk!

Számítunk rátok, kérjük, minden csapatból legyen jelen valaki, hiszen senki nem fog üres kézzel távozni.

Az istoka@gvkik.hu email címre jelezzetek vissza, hány főre számíthatunk.

Köszönjük a munkátokat!

Üdvözlettel,

A 10 kicsi pelikán szervezői

 


Kedves Legendavadászok!

Köszönjük az eddig beérkezett feladatokat. Nagyon sok tartalmas, értékes megoldást kaptunk tőletek. Az eddigi feladatok között a legnagyobb sikere a gödöllői recept megálmodásának volt, nagyon kreatív és minden ízében gödöllői ételeket találtatok ki, gratulálunk! A zsűri itt nem is tudott rossz pontszámot adni, mindenki maximum pontot kapott, és persze a pluszpontokat is kiosztottuk annak, aki többet küldött, vagy esetleg kóstolót.

A Családfa készítés is nagyon sikeres feladat volt, a beküldött képekből kis kiállítást tettünk közzé a Gyermekkönyvtárban. Ezt hamarosan lecseréljük a beérkező címerekre, de minden beküldött anyagot a játék végén visszaszolgáltatunk a csapatoknak.

A fotómontázsnál változatos megoldásokkal találkoztunk, voltak személyes kedvenceink, nagyon tetszett a Skizoo csapat kis pelikánja J, a Dilis Tyúkok táblája, és többen is voltak, akik arra sem sajnálták az időt, hogy ugyanabban a szögben fotózzák le a helyszínt ma, mint a régi filmen látszik. Mivel még néhány csapat nem küldte be ezt a feladatot, ezért a játék végéig várunk azzal, hogy eláruljuk, mely filmekből is vágtuk ki a részleteket.

A reklámszlogen feladatnál született a legtöbb pluszfeladat, néhány csapat öt-hat darabot is küldött. A feladatoknál értékeltük, ha valódi gödöllői régi bolt, vagy szolgáltatásról szólt a hirdetés. Néhány tartalmi tévedés előfordult: több helyen is a mai formában élő telefonszámokat, vagy neveket használtátok: Palotakert – Stromfeld, Gödöllői Városi Könyvtár – Juhász Gyula könyvtár.

Az utolsó feladat az interjú volt, itt küldtétek be a legkevesebb megoldást, hiszen ez elég nehéz volt. Az interjúk pontozásánál figyelembe vettük, hogy valódi interjúról volt-e szó, voltak-e jó kérdések, vagy csak az interjúalanyt lehetett-e hallani. A másik fontos szempont a gödöllői tartalom volt, a legtöbben erre figyeltetek, sok érdekességet tudtunk meg a megkérdezett emberektől.

Fontos!

Minden csapat küldheti a játék egész folyamán az összes elmaradt feladatot: május 23-ig. Illetve a pluszfeladatokat is lehet küldeni mind a 10 feladathoz, azzal a megjegyzéssel, hogy az első 5 feladat értékelésénél már csak 9, illetve 4 pont a legmagasabban szerezhető pontszám. (Természetesen ételkóstolókat is várunk még plusz 1 pontért akármikor a játék folyamán.)

Még egyszer köszönjük az eddigi munkátokat és izgatottan várjuk a totót, a legendákat, címereket és főleg a bemutatkozó videókat!

Találkozunk május 21-én szombaton!

Üdvözlettel, a könyvtárosok

csapatnév
1.- családfa
2. – recept
3.  – fotómontázs
4.  – reklám
5.  – interjú
össz
Total Commanders 15 16 10 15 10 66
Fejtörők 10 16 10 15 8 59
Villám 10 11 10 15 9 55
ANTALHEGY 281.2 9 10 9 15 10 53
Bagaméri 13 11 8 14 7 53
Ballagók 7 16 10 10 8 51
Agymanók 15 15 10 10 50
Hóvirágok 8 10 10 10 10 48
Ének és tánc 10 10 8 12 8 48
Dilis Tyúkok 9 10 10 10 8 47
Apapirrasokatir 8 10 10 10 7 45
Alvégi csajok 7 10 7 10 10 44
SkiZoo 14 10 10 8 42
Királyok 9 11 10 9 39
Könyvmolyok 7 10 7 9 33
Könyvölelő 10 10 7 27
Florofa 10 10
Fenyvesi pelikánok 10 10


10 kicsi pelikán játék felhívás

A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ 10 kicsi pelikán címmel digitális városismereti játékot hirdet a tematikus év programsorozatának keretében. A két hónapon át tartó vetélkedő során a játékosok témák szerint fedezhetik fel Gödöllőt és történelmét: lesznek a város családjaival, üzleteivel, gasztronómiájával, irodalmával, filmes múltjával, sportjával kapcsolatos feladatok, de lehetőség lesz arra is, hogy a csapatok megoszthassák a nyilvánossággal, miért szeretnek itt élni, mit és kit tartanak a város jellegzetességének, hol van a kedvenc helyük.

Ahogy azt a könyvtártól már megszokhatták, igyekeznek a játék során a résztvevőket a kreativitásra ösztönözni, így aztán sokféle feladat lesz, a fotóalbum, videó készítéstől a reklámszöveg íráson át a címerfestésig. Három közös alkalmon segítséget is nyújtanak, kézműves foglalkozás vagy éjszakai túra keretében. És természetesen, ahogy a felhívás is ígéri, lesz legendagyártás is, mindenki, aki részt vesz a vetélkedőn, hozzájárulhat ahhoz, hogy Gödöllőt belengje a mítoszok, legendák légköre.
Életkori megkötés nincs, felnőttek, kicsik-nagyok részt vehetnek a vetélkedőn, jelentkezés március 28-ig a könyvtár honlapján keresztül lehetséges.

http://www.gvkik.hu/10kicsipelikan/jelentkezes/

Nyomtatott jelentkezési lap a könyvtár regisztrációján is elérhető. A jelentkezés feltétele az érvényes olvasójegy.

A 10 fordulós, 2 hónapon át tartó játék során értékes ajándékokat nyerhetnek a résztvevők:

Csaladi_Moka___221x283BookPresentarticle_200xaquarena

Feldobox ajándékutalványok, könyvcsomag, családi belépőjegyek a Tarzan Parkba és az Aquarénába.

Légy jelen egy legenda születésénél!

Fejtsd meg a térképet és megtudod, miért van pelikán Gödöllő címerében és hogyan került a madár a Hamvay kúria udvarán álló kút tetejére?

További információ: Istók Anna – 28-515-280/102 vagy istoka@gvkik.hu