0Shares

A gödöllői városi könyvtár Facebook oldalán több mint három éve lehet találkozni heti rendszerességgel a #kiolvasó és #beolvasó posztokkal. Ugyanabban az időpontban jelennek meg az olvasás és könyvek világáról szóló vicces fotók, játékok, mémek. Most eláruljuk, hogy kik rejtőznek a ki/beolvasó rovatok mögött, akik hétről-hétre megörvendeztetnek minket egy kis vidámsággal. Istók Annával és Kovács Ibolyával beszélgettünk, azaz Pannival és Ibivel, akik a rovat szerkesztői és szerzői.

Mi a ki/beolvasó rovatok célja, miért hoztátok létre?

P: Hogy népszerűsítsük az olvasást, a könyvtárakat, a gödöllői könyvtárat.

I: Szerettük volna a laza és vicces oldalunkat is megmutatni olvasóinknak, követőinknek. A célunk, hogy velünk kezdjétek a hetet és velünk fejezzétek be.

Melyik volt a legsikeresebb poszt közülük?

P: Azt hiszem, hogy az Ital és Műfaj párosítások ment a legnagyobbat, 21 ezres eléréssel.

Általában azok a sikeres bejegyzések, melyekben megszólítjuk az olvasókat, ahova le tudják írni ők is az élményeiket a témában. Szeretik nagyon a játékokat és a humort is. Emlékszem, mennyire élvezték, amikor kiraktunk egy fotót a kopott parkettánkról és ki kellett találniuk, melyik az a polc, ahol a legtöbbet koptatják az olvasók a padlót.

I: A tavalyi adventi posztunkat is nagyon szerették, amikor felvezettük az adventi időszakot kezdetét, a humort mindig díjazzák a követőink.

Honnan merítetek ötleteket?

P: Én külföldi könyves oldalakat nézegetek, de sokszor egy-egy nem könyves mémet fordítunk át könyvtári környezetbe, ezek is nagyot szólnak. És persze kellenek az egészhez Ibi remek fotói.

I: Egyrészt a való életből merítünk, másrészt, ha szembe jön velünk egy-egy vicces jelenet, mém, azonnal elkezd pörögni az agyunk, hogy hogyan lehetne azt a gödöllői könyvtár nyelvére lefordítani. Sokszor kapunk ötleteket a kollégáktól is, de az is előfordult már, hogy olvasó küldött nekünk valami vicces dolgot.

Mit szerettek olvasni?

P: Én most az izlandi szépirodalomért vagyok oda, de továbbra is töretlen a rajongásom a nagy amerikai írók iránt. Franzennel és Jon Kalman Stefansonnal szoktam mostanság ágyba bújni.

I: Elsősorban a sikerkönyveket szeretem, sokszor szoktam az olvasók által ajánlott könyveket olvasni. Van néhány olyan téma, aminek a szakirodalmát szívesen forgatom, ilyenek a pedagógia, a pszichológia, főleg a gyermeknevelés.

Mi jut eszetekbe erről: #gödöllőikönyvtár?

P: Nekem a kreativitás. Az, hogy bármilyen agyament ötlettel állok elő, megvalósíthatjuk, mert a kollégák 100%ig benne vannak minden őrültségben.

I: #másodikotthonom #legjobbmunkahely #legjobbcsapat #kreatívkönyvtáros

Kövessétek Ti is a gödöllői könyvtár Facebook oldalát, és figyeljétek a péntek délutáni, hétfő reggeli ki/beolvasó posztokat!


Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások