0Shares

Bookatlon 20 év – 20 kihívás!

Köszönjük, hogy ilyen sokan csatlakoztatok játékunkhoz! Természetesen folyamatosan várunk Benneteket, keressétek kedvenc könyvtárosotokat!

Új játékosunk:

Az egyik kihívás keretében remek könyvajánlót kaptunk:

Holly Jackson – Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz

„Valakinek ebben a városban rejtegetnivalója van, és most fél, mert a legjobb úton vagyok ahhoz, hogy leleplezzem.”

Nagyon szeretek krimiket olvasni, és pár szárazabb darab után ez egy igazi felüdülés volt. Ez az írónő első könyve, de ez ne bátortalanítson el senkit: profi munkát végzett, így kell ezt csinálni!

Rengeteg a szereplő, mind jól kidolgozott, sokszínű személyek. A főszereplő Pippa, egy nagyon szerethető, energikus életvidám lány. Górcső alá veszi egy öt évvel ezelőtti gyilkossági ügy eseményeit.

Az író az orromnál fogva vezetett, tényleg végig az járt a fejemben, ki mit tett vagy épp nem tett? Ki hazudik és miért? 

Mindemellett rávilágít alapvető emberi problémákra, mint például a rasszizmus, vagy hogy milyen könnyen alkotunk elhamarkodott véleményt, keresünk bűnbakot és bélyegzünk meg olyan személyeket, akik nem tehernek semmiről. 

Az interjúk különösen tetszettek, szinte faltam az oldalakat. 

Nagy szívfájdalmam, hogy bár angolul két folytatása is megjelent a könyvnek (és egy előzmény is), itthon magyar fordításban ezek még nem elérhetőek. Úgy gondolom -miután ezeket is elolvastam- a másik két kötettel még kerekebb lesz a történet. Igaz, ezek a kötetek egyre sötétebb irányt vesznek, teljesen más a hangulata van a három résznek.

Összességében ez egy rendkívül izgalmas, fordulatos könyv, amit mindenkinek ajánlok aki szereti a rejtélyeket és a krimit. Bogozzátok ki ti is Pippel a kusza szálakat!

A könyvet ajánlotta: Hegyi Enikő


Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások