2Shares

NévtelenGondolom már észrevettétek, hogy a blog felülete új dizájnt kapott. Ennek örömére úgy döntöttem, hogy elindítok egy rovatot, Beharangzó néven, az az miről olvashattok a blogon a következő hónapban. Minden hónap végén fel fogom tenni, hogy mely művekről írok véleményt. Áprilisban csak magyar írók könyveit fogom bírálni tekintettel. Szeretném, ha nem csak egy beharangozó lenne, hanem egyben ajánló is számotokra. :-)

Mostanában sok jó könyvet olvastam  magyar szerzőktől. Áprilisban öt hazai szerzőtől olvasott könyvről írok véleményt. A legutóbb kezembe vett könyvek, mind kortárs magyar szerzők könyvei voltak. Tavaly és idén megjelent könyvek.  A könyvek, amiket eddig elolvastam mind tetszett. Én lepődtem meg a legjobban. :-O Nem is tudom miért lepődöm meg újra és újra. Tudhatnám már, hogy nem csak a klasszikus írók és leszármazottaik tudnak érdekes, olvasmányos, humoros, drámai, életszemlélet megváltoztató könyvet írni. Jobban bízhatnék saját népem képzelőerejében és írói vénájukban. Megfogadtam, hogy minden hónapban kipróbálok egy általam nem ismert hazai szerzőt és elolvasok tőle egy vagy két könyvet.

Lássuk tehát a könyveket és egy kis előzetest:

Leiner Laura: Szent Johanna Gimi 8. – Örökké

„Okos kis könyv ez, elindult a saját útjára. Én pedig most magára hagyom, elengedem, hiszen én azt hiszem, mindent megtettem, amit lehetett, mindent úgy írtam, ahogy szerettem volna, most pedig elégedett vagyok az eredménnyel, mert tudom, én a kezdetek kezdetén valami ilyesmit akartam a végére. Nem egy finálét, elcsépelt ömlengést vagy túlcsavart szálakat. Úgy érzem, ez a sorozat az egyszerűségével nyerte el mindazt, amit elnyert, én pedig végig tartottam magam ahhoz az elvemhez, miszerint „ez csak egy sztori egy hétköznapi lányról, A FIÚRÓL (csupa nagybetűvel), a tanulásról, a barátairól, a családjáról, az életéről meg úgy általában, a Szent Johanna gimiről”. (Leiner Laura)

Papp Diána: Bodza Bisztró

A húszéves budapesti fiatalok bulikkal teli életét élő harmincas ügyfélszolgálati csoportvezető, Kulcsár Petra váratlanul egy kis bükki faluban találja magát: egy lerobbant éttermet örökölt rég nem látott apjától. A lány szíve szerint túladna rajta, de miközben ügyeket intézni jár a faluba, ismerkedik meg az apja szívéhez közel álló emberekkel, akikkel hamarosan barátságot köt; és nem csak az elvesztett édesapjáról alkotott kép tisztul benne, de a fontossági sorrend is helyreáll az életében. Az eleinte sokkoló helyzet szépen lassan megoldást hoz Petra gondjaira, élete elvarratlan szálai sem maradnak elvarratlanok, sőt a szerelem sem várat magára sokáig.

Bauer Barbara: Két út között

A felhők fölött minden más. Még a szerelem is. Ki tudná ezt a legjobban, ha nem a négy légiutas-kísérő, a Szende, a Szórakozott, a Dög és a Meleg? Anna, Szonja, Dia és Dani barátsága akkor kezdődött, amikor mindannyian kezdőként csatlakoztak az Air Budapest csapatához, és mostanra igazi profivá váltak. Átéltek majdnem katasztrófával végződött repülőutat és fedélzeti temetést, volt részük távol-keleti szexkalandokban és dermesztő kultúrsokkban, megbirkóztak kihívó utasokkal és féltékeny kollégákkal. Sok mindent láttak, és még többet tanultak. De vajon eleget-e ahhoz, hogy megtalálják a boldogságot?

Rupáner-Gallé Margó: Lányok a kastélyból

A gazdasági válság az Angliából hazatelepült Arlene vállalkozását sem kíméli. A lány ezért kénytelen rég nem látott, dúsgazdag nevelőapjához fordulni, aki furcsa feltételeket szab ahhoz, hogy  a lányok – Arlene és két féltestvére – hozzájussanak a pénzéhez. A feladat emberpróbáló, s ráadásul ott van Arlene gyermekkori pajtása, Leon, aki valahányszor Arlene bajba kerül, mindig ott terem, hogy gúnyolódjék a „kis bajkeverőn”.

Hidasi Judit: Április út

Találkozhatsz tizenöt évesen életed szerelmével? És mi történik akkor, ha egy szörnyű tragédia folytán el kell válnotok egymástól? Ha újra látjátok egymást az életetek már nem lesz ugyanaz…
A kilencvenes évek elején, a rendszerváltás kusza korszakában, egy kisvárosban találkozik először Kovács Vera és Csenger Bálint. Mohón és szenvedélyesen szeretnek egymásba, de az élet közbeszól.
Tizenöt év múlva újra találkoznak, és egymás kezét fogva próbálják feldolgozni annak a régi nyárnak a tragédiáját. Helyszín immáron a nyüzsgő Budapest.


Ez is érdekes lehet...

1 hozzászólás

  1. Az SzJG-t mindenkinek nagyon-nagyon ajánlom!!
    Garantálom, hogy nem fognak benne csalódni ;) (Y)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások