0Shares

Szerelmem. Időutazás. Kamaszkor. Gyönyörű ruhák. Féltékeny rokonság. Gonosz ős. Mindez  megtalálható Kerstin Gier kamaszoknak szóló trilógiájában, mely nem csak abban különbözik más trilógiáktól, hogy a történet pár nap alatt játszódik. Abban is eltérő, hogy a címekben szereplő színekkel (rubin, zafír, smaragd) nyomtatták a sorokat, valamint a borítók  is ugyanezekben a színekben pompáznak, ami így esztétikailag is kiemeli a polcon lévő többi könyv közül.

A trilógia pillanatok alatt a kamaszlányok első számú kedvencévé vált, és alig bírták kivárni a folytatást. Nem tagadom én magam is sec perc elolvastam a könyveket. Amire senki nem számított, hogy a trilógiából filmet forgatnak a németek. Mind a három részt már játszották a németországi mozikban. Hazánkba még nem jutott el, de reméljük minél hamarabb láthatjuk Gwendolynt és Gideont mozivásznon.  :-D

 

eefff56d4b3a9660dfaa2deb3a1e35af

Térjünk vissza a könyvekhez. Gwendolyn a kamaszok „egyszerű” életét éli míg nem 16 éves lesz. Együtt lakik a családjával, idegesítő rokonaival és rengeteg titokkal. Titkokkal, mint titkos társaságok, időutazás, világmegváltás. Mindez nem érinti őt, míg rá nem jön, nem unokanővére, Charlotte a kiválasztott, hanem ő. Neki kell visszautazni az időben és teljesíteni Saint Germain gróf parancsait, hogy beteljesítse végzetét. Ehhez egy társat is kap, Gideont, aki nem igazán lelkesedik hősnőnk iránt, amit teljességgel meg lehet érteni, hiszen Gweny nem kapott semmilyen kiképzést az utazásokkal kapcsolatban, így aztán múltba való utazás egyikük számára sem veszélytelen. Hamar kiderül, hogy valami titok lappang Saint Germain gróf és Gwendoly családja körül, senki és semmi nem az, aminek látszik. Még a kedves, idegesítő, tudálékos, melegszívű Gideon is titkolódzik, félrevezeti Gwendolynt, miközben szerelmet vall neki. Nehéz kiigazodni a srácon.

Rubinrot-film-21112012-7-jpg_103921

A szerelmes és egyben összetört szívű Gweny barátnője, az öccse, az inas és egy vízköpő szellem segítségével próbál végére járni a több éves titkoknak és hazugságoknak, miközben még a világot is meg kell mentenie az ármánykodó, halhatatlanságra vágyó Saint Germain gróftól.  Végül rájön, hogy Gideon nem az a szemét alak, akinek hitte. A fiú csak próbálta védeni őt, egy maga megoldani az őket körülvevő káoszt. 

A történet az elejétől fogva humoros, könnyed, nem lehet belezavarodni az időbeli és térbeli ugrásokba. Megismerjük London különböző arcát, a korabeli ruhákat, stílusokat, táncokat, beszéd fordulatokat. Gideon és Gwendolyn családjaik közötti ellentét ellenére szerelembe esnek, és ez a szerelem kitart téren és időn át a sok eléjük gördülő akadály ellenére is. A jó elnyeri jutalmát a gonosz megbűnhődik, mint egy tündérmesében.

Gyertek és kölcsönözzétek ki és merüljetek el Gideon és Gweny kalandjaiban!


Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások