0Shares

A könyvtárban már több hónapja az olvasók rendelkezésére áll egy e-könyv olvasó, amin több mint 400 könyv található. Egyik kollégánk egy ugyan ilyen eszköz tulajdonosa, aki most megosztja veletek a véleményét.

Amazon Kindle e-könyv olvasó – nem reklám, de nagyon szeretem!

Egy éve rendelkezem Amazon Kindle e-könyv olvasóval, így aktív használójaként és egyben boldog tulajdonosaként tudok írni róla.

             A készüléknek rengeteg előnyét lehet felsorolni. Női szempontból a legfontosabb, hogy nagyon szép! Az alapkészüléket számos kiegészítővel tudjuk felöltöztetni, melyek közül a használathoz szinte nélkülözhetetlen a szivárvány minden színében választható tok. Amellett, hogy védi az olvasónkat és lehetővé teszi az egykezes használatot, még világít is, ha igényeljük és ha ilyen tokot vásárolunk hozzá. A tokba ugyanis kis lámpácskát helyezett a gyártó, mely a készülék energiájával táplálkozik és sötétben is lehetővé teszi az olvasást.

             És ha már az olvasásnál tartunk: az Amazon e-könyv olvasót remek, szembarát kijelzővel szerelték fel, amely a nemrégiben kifejlesztett e-tinta technológiát használja. Ez azt jelenti, hogy energiát csak a kép kirajzolásához fogyaszt, utána passzív módban jelenik meg a szöveg: szinte mintha nyomtatott könyvet olvasnánk! Szemünk védelme mellett jelentős energia-megtakarítást is nyújt, nem beszélve a zavaró, folyamatos vibrálás kiküszöböléséről, amivel a monitor előtt ülők naponta szembesülnek.

             E kellemes tulajdonságok mellett hab a tortán, hogy az Amazon ingyenes komfort-szolgáltatásokat biztosít azoknak, akik a készüléket megvásárolták! Az egyik legszimpatikusabb ezek közül az autokonvertálás. Ez azt jelenti, hogy bármilyen formátumban letöltött könyvet elküldhetünk saját kindle-s e-mail címünkre, amit a megfelelő formátumra alakít át a Kindle levelezőrendszere. Sőt, ha wifi vétellel rendelkezünk, automatikusan rá is töltődik a fájl közvetlenül az olvasóra, így nem kell kábelekkel és áttöltögetéssel vacakolni.

             A másik nagyon hasznos dolog az, hogyha Google Chrome alatt böngészünk a személyi számítógén, akkor a beépített Kindle alkalmazás segítségével bármilyen weboldal átküldhető az olvasóra, csupán a Kindle ikonra kell rákattintani. Létező wifi kapcsolat ese

tén 1-2 percen belül dokumentumként megérkezik a kért weboldal a készülékre és tökéletesen olvasható. (Vagy akkor, mikor legközelebb bekapcsolt állapotba és wifi közelbe kerül!) Az oldal rögtön mentésre is kerül, tehát innentől bármikor és bárhol lehet olvasni!

        

Természetesen a készüléknek van nemszeretem tulajdonsága is: a legszembetűnőbb, hogy billentyűzetét nem látták el magyar ékezetekkel. Ez azonban csak akkor zavaró, ha könyvolvasás vagy internetezés közben a kereső funkciót akarjuk használni, hiszen egyé

bként a Kindle olvasó tökéletesen kezeli az ékezetes karaktereket. Sőt a szöveg megjelenése, a karakterek nagysága is tetszés szerint állítható.

             Egy szó, mint száz: én nagyon meg vagyok elégedve a masinával, és bár nem a legolcsóbb e-könyv olvasó, bátran ajánlom mindenkinek!

Gerényi Krisztina


Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások