4Shares

Az idei 46-ik MKE Vándorgyűlést Sopronban szervezték meg aminek a témája az Intelligens szolgáltatás – a szolgáltatások intelligenciája volt.

Csörtökön érkeztünk a helyszínre és indultunk is a szállást adó Kollégiumba a Machatsek Gyula Diákhotelbe, ahol kiderült, hogy végül nem is abban az épületben fogunk megszállni hanem a Botanikus Kerti Diákszállóban. Így miután ott lepakoltuk a csomagjainkat, átmentünk a GYIK Rendezvényközpontba és regisztráltunk. Egy  szuper MKE Vándorgyűléses logóval nyomott táskát kaptunk benne a programokkal, promó anyagokkal, noteszekkel, Bookline kuponnal.  (L)

DSC_3333Délután egy városnéző sétára mentünk. Minket a Várkerület gyönyörű barokk stílusban épült házai és templomai nyűgöztek le.

1676-ban Sopron teljesen leégett. Ezután a régi középkori épületek helyén barokk épületeket emeltek, megszületett a mai belváros. Ekkor építették újjá a Tűztornyot is. II. József idején Sopron lett a vármegye székhelye.

A csoporttól mi végül lemaradtunk a főtéren, mert mindenféleképpen fel akarunk menni a Tűztorony tetejére (58 méter), ahonnan beláttuk az egész várost. Miután lejöttünk, beültünk a torony aljában kialakított modern kávézóba. A kollégium és a belváros közötti utat a csütörtöki napon biztosan megtettük vagy háromszor, de így is visszamentünk este a Széchenyi térre, hogy a Perkovátz-Ház teraszán vacsorázzunk a kellemes nyári melegben. Előtte megnéztük a a Dirty Dance és a Strokes nagyon szórakoztató előadását a GYIK központban.

DSC_3360

Sopronban nagy gondot fordítanak a bicikliutak fejlesztésére.  Este össze is futottunk a Nyugat Magyarországi Egyetemi Könyvtár Igazgatójával ifj. Sarkady Sándorral, aki öltönyben pattant fel a kerékpárjára és tekert haza.

Másnap a reggeli Thai-Chi óra után felkészültünk a szekcióülésekre. Elég nehezen tudtam választani, mert annyi mindenre kíváncsi lettem volna, de akkora távok voltak a helyszínek között, hogy inkább úgy döntöttem egy helyen maradok.

Miután beültem a műszaki szekcióülésre láttam, hogy Live Podcast megy a teremben, ezért nem maradtam le semmiről.

DSC_3535

Pár előadást szeretnék kiemelni, amit nagyon hasznosnak találok és már felkerült a teljes anyag a Nyugat-Magyarországi Egyetem Podcast oldalára. (Remélhetőleg folyamatosan töltik fel a többit is.)

Idén is kaptunk plüss Monguzt (rózsaszínben) egy rövid kérdőív kitöltése után.  A kiállítók és támogatók elég rossz helyet kaptak, hiszen az első emeleten, elég meleg helyiségekben lettek bezsúfolva.

Este még bejártuk egyszer a gyönyörű éjszakai fényekben Sopront és beültünk a város legrégebbi pinceborozójába a  Gyógygödörbe, ahol egy jó nagy sült hekk mellett megkóstoltam a híres Kékfrankost.

Kékfrankos

Sopronban az a hagyomány, hogy nevét a Bonaparte Napóleon hódító seregében szolgáló katonák pénzéről kapta, a jobb borokat ugyanis a helyi gazdák csak az értékesebb kék színű régi francia papírpénzért mérték a katonáknak, a fehér színű háborús papírpénz nem kellett nekik.

 

Mindenféleképpen szeretnék visszatérni ebbe a nyugodt kisvárosba, remélhetőleg bringával. :)

Gergely Ildikó összefoglalója és képei


Ez is érdekes lehet...

1 hozzászólás

  1. […] Összefoglaló és képek a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ E-p@dlás blogján […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások